2010: Er zat van alles in!

Geen openingen en verbouwingen dit clubjaar, maar er gebeurde wel van alles. Op het trainersfront was het onrustig. De trainer van de selectie Rini van der Laan-Keereweer en Roda besluiten aan het einde van het zaalseizoen de samenwerking voortijdig te beëindigen, niet vanwege slechte prestaties, maar omdat het wederzijds vertrouwen ontbrak. Gelukkig is Harry Nolthuis, afkomstig van Triaz, bereid Roda tot het eind van het seizoen ons uit de brand te helpen. Wim Schaap oud international en trainer bij Triaz wordt ingaande het nieuwe seizoen de trainer/coach van Roda 1.

Roda 1 speler Pieter Pauw ziet kansen voor Roda in een van de eerste zaalwedstrijden tegen KVA 1

Roda 1 speler Pieter Pauw ziet kansen voor Roda in een van de eerste zaalwedstrijden tegen KVA 1

Bij het tweede wel rust op het trainers front. Jan Steenhoek en Gerco Langelaan, als teambegeleider, bouwen aan een succesvol tweede team. Het tweede eindigt boven aan op het veld maar verliest de promotiewedstrijd tegen EKVA 2 met 13-16, na bij de rust nog voor te hebben gestaan met 10-7. Roda 3 wordt ongeslagen kampioen op het veld en in de zaal met trainer-coach Gerrit Jan Kat. Ook Roda 5 wordt kampioen in de zaal. Het gaat echter niet altijd goed: Roda 4 degradeert namelijk. Ook bij de junioren een probleem, niet vanwege te weinig spelers, maar er is geen trainer-coach te vinden. Noodgedwongen wordt het team uit de zaalcompetitie teruggetrokken. Voorzitter Arjan Hilbers slaapt slecht van deze beslissing en wil dit nooit meer meemaken. De spelers worden na individuele gesprekken over verschillende jeugd of senioren teams verdeeld.

Ook verliezen wij 3 belangrijke clubmensen in het voorjaar die al enige tijd ziek waren. In de eerste plaats Fred May, lid van verdienste, speler van Roda 1 in de vorige eeuw; scheidrechter; voorzitter; maar vooral ook opzichter, maar niet alleen dat, bij verschillende bouwprojecten zoals bouw materiaalberging, (ver)nieuwbouw clubgebouw en aanleg kunstgras. Door zijn achtergrond als voormalig uitvoerder bij Heddes Bouw wist Fred als geen ander hoe een bouwproject uitgevoerd moest worden. Fred was altijd een heel trouw supporter van de verschillende Roda teams Ook Annie Heermans kwam te overlijden na jarenlang lid te zijn geweest van de PPC/Feestcommissie, organisatie klaverjastoernooien en lady speaker bij het schoolkorfbal. Wie kent niet meer haar karakteristieke stem uit de krakende luidsprekers? Ook Jan Menger kwam te overlijden, hij was de grondlegger van de papierinzameling bij Roda en toentertijd lid van het jeugdbestuur

Maar er waren ook blijde gebeurtenissen Janna en Jaap Schellinger waren 50 jaar getrouwd. Tijdens dit jubileumjaar was man Jaap 25 jaar zaalcommissaris.

Nog meer sportief nieuws….!

De E1 wordt na een 15-0 overwinning op Purmer E1 de eerste kampioen in de zaal. Ook de A2 wordt tamelijk onverwachts kampioen omdat  mede titelkandidaat Vlug en Vaardig in de slotwedstrijd steken laat vallen. Ze eindigen nu gelijk boven aan. De E1 bestaande uit David, Sjoerd, Kees, Tijmen, Vera, Anne, Julia, Soraya en Maaike gaan vervolgens op wintersurvival in Flevoland (als kampioensfeestje). Roda E3 wordt kampioen op het veld door met 3-6 van de E1 van DTS te winnen. De E1 wordt op het veld weer kampioen. De C1 geen kampioen, maar ze staan wel op de derde plaats in de hoofdklasse, halverwege de veldcompetitie, vlak achter KZ C1 en Groen Geel C1.

In de eerste helft veld seizoen 1010/2011 worden de D2 en F2 kampioen. Hidde Pettinga en Amber Vromans worden geselecteerd voor de Noord West teams jonger dan 14. Froukje Kat werd geselecteerd voor het Noord West team onder de 16.

Dan nog iets over de verschillende evenementen.

Het Dart toernooi op 5 en 6 maart levert voorlopig de laatste kampioenen op. Deze kampioenen zijn: Joey Ekkerman, Thierry Doorn en Remco van der Blom.  Het JAC is een beetje uitgekeken op het darten en wil in de toekomst wat anders. Het jaar begint overigens met het “Bierfest Freitag 19 Februar” in die Kemphane an Roda! De heren Kelder (Siebe en Cock) met hun vriendinnen zijn niet te verslaan bij de retro muziek quiz.

Ook Paul en Geert zijn 2 keer dat jaar te beluisteren met de audio/visuele tournee met muziek en videoclips uit de 60s/70’s/80’s. Het schoolkorfbal kent een record aantal deelnemers van meer dan 500, dat waren 82 teams. Zowel bij de groepen 5/6 en 7/8 winst voor de Rank. Het was niet alleen schoolkorfbal, maar er was ook een Welpenschiettoernooi. Ook was er een Quiz Schoolkorfbal met als winnaars: Lotte, Emiel, Mahmud, Romy, Frank, Merel en Soraya..

De Club van 100 heeft als gast, bioloog en Wessaner Jan Heijink om ons over het “Herinrichtingsplan polder Westzaan ” bij te praten. Komt er nu bijvoorbeeld wel of geen verbrakking? Ook brengt de Club van 100 een kalender uit met daarop alle Roda teams. Op 30 oktober hebben we de eerste Halloween Party bij Roda.  Het commentaar van het JAC laat aan duidelijkheid niets te raden over: “de verzoeknummers en de dance nummers vlogen het JAC om de oren. Dit was  absoluut de perfecte afsluiting van een te gekke avond’. Ten slotte het Sinterklaasfeest bij de E en F pupillen. Het JAC moest meer dan 100 pannenkoeken bakken.

In dit overzicht mag natuurlijk niet ontbreken: de Playbackshow. Maar liefst 16 artiesten deden mee. De organisatie was overgegaan van Mike Juffermans, die dat jarenlang succesvol had gedaan, naar Jelmer Knossen. Het thema was nu de boerderij. Presentatie natuurlijk Mark Jan Fray. Bij de jeugd wonnen Eline ter Linden en Jente Wiering. De originaliteitsprijs ging naar Alex Jongerius die iedereen versteld deed staan van zijn onvermoede kwaliteiten op zang en vooral acteergebied.

Ook de 5 kamp werd aan het eind van het seizoen weer georganiseerd. De meeste punten werden behaald, bij

De meiden 6/7: Raven van Leeuwen

Meiden 8/9: Julia Berends

Jongens 8/9: Tijmen Molenaar

Meiden 10/11: Eline ter Linden

Jongens 10/1: Remco van der Blom

 

Overig nieuws

Op de Algemene ledenvergadering wordt het nieuwe meerjarenplan aangenomen. Aftredend jeugdvoorzitter Paul van de Bergh gaat in een artikel in het clubblad in op het speerpunt ledengroei. Paul van den Bergh blijft wel in het bestuur als voorzitter van de TC. Paul van den Bergh wordt opgevolgd door Otto Hauzendorfer als jeugdvoorzitter. Marjo Scheffer neemt na 6 jaar afscheid van het bestuur. Voorzitter Arjan Hilbers moet noodgedwongen wat taken afstoten. Hij is bezig met nieuwbouw, een bedrijfsverplaatsing en heeft te maken met de malaise in de bouw. Ook Irene Dubbeld neemt na 20 jaar als wedstrijdsecretaris afscheid van het jeugdbestuur. Nog een afscheid: Cor de Jager na 30 jaar voorzitterschap van het OKZW. Verder wordt in de jaarvergadering bekend dat Geert Kelder, Arjan van der Beek en Paul zelf gepromoveerd zijn naar de “D groep” als scheidsrechter. Karin Bongers wordt als webmaster clubvrouw van het jaar. Het clubblad is sinds 2009 ook digitaal te verkrijgen.

De recreanten zijn succesvol bij het jaarlijkse toernooi in Oostzaan. Ook gaan zij een toernooi weekend spelen bij het verre Ready in Roermond. Gerrit en Riet Groot zetten het ontbijt al klaar als iedereen nog ligt bij te komen van het feest de avond ervoor. De Sinterklaas driekamp van de recreanten wordt gewonnen door Hans Duisdecker en bij de dames door Trea van der Loo.

De spelers van Roda 5 gaan voor hun jaarlijkse uitje zelfs naar de Ardennen. Ook de Roda jeugd gaat naar België zij gaan in een dubbeldekker naar een toernooi in Boechout onder de rook van Antwerpen.

Ook de jongste groep Rodianen (de Welpen) is zeer actief o.l.v. Anita de Jong. Verschillende thema speluren worden georganiseerd: Wintersurvival, Halloween, Pietenkorfbal.

Ondanks de instelling van de ledenwerfcommissie en een super groot schoolkorfbal toernooi weten maar weinig nieuwe jeugdleden de weg naar de club te vinden. Wij zien de namen van Harro de Swart, Lieke Neuman, Noortje Hos en Kimberley Kaper voorbij komen. We krijgen wel een Portugese Internationale als lid: Bruno Martins. Bruno heeft het eerst bij KZ geprobeerd in de selectie maar kon de trainigsintensiteit niet combineren met zijn studie.

Roda krijgt ook de beschikking over een AED of met een mooi woord een defibrillator. De EHBO geeft een cursus hoe het apparaat te gebruiken.

Ruben van de Beek start zijn vliegopleiding in Amerika. Hij mist het korfbal het meest en de Hollandse keuken.

Martijn Klaver gaat naar de Surinaamse oerwouden voor de scriptie van zijn geologie studie. Hij wil het gesteente van het Bakhuis gebergte onderzoeken.

De Stichting Beheer Roda Sportcomplex krijgt eindelijk het recht van opstal van de gebouwen op het sportcomplex. Dit was sinds de privatisering begin jaren 90 nog nooit geregeld

De Stichting Beheer Roda Sportcomplex en WKV Roda maken zich ernstig zorgen over het door de gemeente geplande recreatieve rondje rond het Roda veld. De besturen verwachten allerlei vernielingen, schade aan dug-outs en kunstgras, sloten die voortdurend vol met troep zullen liggen. Ze sturen een gepeperde brief naar de gemeente. Die stuurt zonder vooroverleg een enquête de buurt in om te kijken of er draagvlak is. De messen zijn dan helemaal geslepen. Hoe dit afloopt lezen jullie in het jaaroverzicht van volgend jaar.

Redactie Roda Nieuwsflitsen