Recht Op Doel Af
Archief
 

Afgelopen woensdag middag was het zover, onder ideale weersomstandigheden ging André Kuipers, ex-international, ex-Korfbal League speler bij DOS ’46 uit Nijeveen en nu Korfbal League speler bij KZ/Hiltex, 2 trainingen geven aan de Roda jeugd. Ook van andere verenigingen was er belangstelling om mee te doen, waar de Roda korfbal Academie graag aan meewerkt. Eerst waren de oudere pupillen aan de beurt. Een 30-tal pupillen waren aanwezig om de technische basisvaardigheden te verbeteren. Gooien, schieten, balans voor je schot, zo lang mogelijk nasturen van je doelpoging, balbehandeling, wat doet je tegenstander enz. Het lijkt veel, maar didactisch zitten de trainingen heel goed in elkaar, met de spelers de oefenstof zelf te laten herhalen en veel samenvattingen te geven.
Om 17.45 uur waren de aspiranten aan de beurt. Vrijwel alle 30 aspiranten waren aanwezig. Hier ging het na de warming-up, belangrijk voor blessure preventie, vooral om de een tegen een duels. Wanneer ga je voor de kortste route richting korf, wanneer val je aan over de rugzijde van de tegenstander en zo nog heel veel meer oefeningen. We gaan het dit weekend ongetwijfeld terug zien in de uitslagen!
Over 1 á 2 maanden vinden de volgende trainingen plaats.
Het was ook leuk dat er vrijwel de hele middag training, in wisselende samenstelling, veel ouders en trainers/coaches aanwezig waren.
Zie ook de foto’s met: de warming-up; pupillen die geconcentreerd luisteren; over de kortste weg aanvallen; de schietbeweging met de handen op de juiste wijze om de bal en ten slotte de “meester himself”.

Redactie Rodiaan

De Roda Korfbal Academie wordt financieel mogelijk gemaakt door:
• Loon en Administratiekantoor Klak
• De Stichting Vrienden van WKV Roda
• De Oud Papier commissie van Roda

Koop bij bol.com
 • logo_Eggink_schilders_150
 • Fietspoint
 • MusicJourney_150
 • logo-sab-2017-150px
 • korfbalkids
 • Plooijer
 • obm verzekeringen
 • jb van het kaar
 • Woudt Fietsen
 • Volkers
 • Benecke
 • Rabobank
 • oudenaren
 • Binderij Zaandam BV
 • havik
 • HH Kappers
 • Benecke
 • Rabobank
 • Hauzendorfer
 • Babino
 • Canton
 • Albers
 • Auto Prins
 • van de Stadt mode schoenen
 • Benecke
 • Rabobank
SponsorKliks