Recht Op Doel Af
Archief
 

Roda 1 in de slotminuut langs HKC 1…

Roda heerst in de rebound en wint van HKC

Roda heeft de wedstrijd tegen HKC uit Hardingsveld op de valreep weten te winnen. Ondanks de grote overmacht in de rebound kwamen de Rodianen in de tweede helft op achterstand. Vlak voortijd stond het zelfs 10-12 in het voordeel van HKC. Met drie Roda-doelpunten oprij kantelde de wedstrijd in de slotfase toch nog naar een overwinning voor Roda. Roda heeft de overwinning te danken aan het grote overwicht in de rebound, waardoor de ploeg tot meer dan 100 schoten wist te komen. Wanneer de ploeg haar normale schotpercentage had weten te halen, was de overwinning waarschijnlijk groter uitgevallen.

Roda 1 in de slotminuut langs HKC 1

Het was zaterdagavond een bijzondere wedstrijd in de Sprong. Het leek alsof het bioritme van spelers en toeschouwers wat verstoord was op dit voor Roda ongebruikelijke uur. De eerste helft was saai met een muisstille Sprong, waar de sfeer ver te zoeken was. De ruststand was 6-5 voor Roda 1. Weliswaar hadden de Rodianen een veldoverwicht door het lengteoverwicht, maar de gasten uit Hardinxveld hadden een goed dames viertal en de heren zorgden ook voor snelle combinaties. In de tweede helft leek dit fout te gaan. Roda had veruit de meeste doelpogingen zonder veel succes. Bij een stand van 9-12 voor de gasten waren er niet veel die nog iets voor de kansen van Roda gaven. Met nog 10 minuten te spelen, 3 treffers op rij: één van Bernlef en 2 van Mark. Toen geloofde het publiek er ook weer in en liet het zich eindelijk horen. De Roda aanval werd massaal opgezweept en in de laatste minuut was het bingo. Uit een lange aanval scoorde Tim de winnende treffer. Bijgaand een foto van de HKC site die het lengtevoordeel en de sprongkracht (en veerkracht) van Roda laat zien.

Bron foto: HKC site

Bekijk een hele serie foto’s van deze wedstrijd op de site van HKC

Redactie Rodiaan

Koop bij bol.com
 • logo_Eggink_schilders_150
 • Fietspoint
 • MusicJourney_150
 • logo-sab-2017-150px
 • korfbalkids
 • Plooijer
 • obm verzekeringen
 • jb van het kaar
 • Woudt Fietsen
 • Volkers
 • Benecke
 • Rabobank
 • oudenaren
 • Binderij Zaandam BV
 • havik
 • HH Kappers
 • Benecke
 • Rabobank
 • Hauzendorfer
 • Babino
 • Canton
 • Albers
 • Auto Prins
 • van de Stadt mode schoenen
 • Benecke
 • Rabobank
SponsorKliks