Recht Op Doel Af
Archief
 

Roda 1 en 2 spelen zondag uit tegen SDO 1 en 2 uit Veldhoven. De prestaties van SDO 1 vallen dit jaar wat tegen, vooral tegen de zwakkere ploegen. Tegen de sterkere tegenstanders spelen ze juist goed. Hopelijk willen de Rodianen nog voor het hoogste gaan en gaan ze zondag een goede wedstrijd neerzetten.

Roda 1 en 2 spelen zondag uit tegen SDO 1 en 2 uit Veldhoven. Veldhoven behoort met het hightech bedrijf ASML tot het Silicon Valley van Europa. De prestaties van SDO 1 vallen dit jaar wat tegen, vooral tegen de zwakkere ploegen. Tegen de sterkere tegenstanders spelen ze juist goed. De ploeg staat niettemin op een voorlaatste plaats in de eerste klas en is waarschijnlijk veroordeeld tot het spelen van een beslissingswedstrijd tegen een team uit een andere poule om degradatie te ontlopen. Het enige risico voor SDO is als buur PSV punten gaat sprokkelen en langszij komt. Maar PSV heeft ook een zwaar programma tegen Tilburg en Phoenix. Roda staat op een keurige tweede plaats. In theorie komt men nog voor plaats 1, 2 en 3 in aanmerking. Niettemin is het kampioenschap toch wel een beetje uit beeld omdat lijstaanvoerder Sporting Delta geacht moet worden in 2 wedstrijden minimaal 2 punten te veroveren. Hopelijk willen de Rodianen nog voor het hoogste gaan en gaan ze zondag een goede wedstrijd neerzetten. De thuiswedstrijd eindigde in een 20-16 overwinning met weinig sprankelend spel. De wedstrijd beging om 13.50 uur.

Roda 2 start al om 12.30 tegen SDO 2. Beide ploegen staan in de middenmoot met 12 en 11 punten. Het gaat hier om de spreekwoordelijke eer.
Roda 3 speelt om 12.00 uur uit tegen het Amsterdamse Rohda 3. Roda 3 staat op een fraaie tweede plaats, maar heeft helaas het kampioenschap moeten laten aan Refleks omdat het team een aantal malen niet met het basisteam uit kon komen. Normaal gesproken moet Roda 3 tegen de nummer voorlaatst winnen.

Zaterdag misschien wel de 2 belangrijkste wedstrijden van onze wedstrijd jeugd van dit zaalseizoen. Helaas vallen beide wedstrijden nagenoeg samen. De A1 moet om 14.20 uur uit tegen Badhoevdorp A1. Badhoevedorp heeft in tegenstelling tot Roda geen kans meer op de titel. Toch hebben we vaak moeite om van deze ploeg te winnen. Als Roda A1 deze wedstrijd wint is de titel nagenoeg een feit. Dan de B1. Roda B1 speelt een 4 punten duel tegen KZ/Hiltex B2, de rode lantaarn drager. De uitwedstrijd wisten de Rodianen verrassend te winnen van de KZ -ers. Nu spelen de Rodianen thuis om 13.50 uur in het Trias en hopelijk weten ze dit kunststukje te herhalen, waarmee de voorlaatste plaats ook een feit is.

Redactie Rodiaan

 

Koop bij bol.com
 • logo_Eggink_schilders_150
 • Fietspoint
 • MusicJourney_150
 • logo-sab-2017-150px
 • korfbalkids
 • Plooijer
 • obm verzekeringen
 • jb van het kaar
 • Woudt Fietsen
 • Volkers
 • Benecke
 • Rabobank
 • oudenaren
 • Binderij Zaandam BV
 • havik
 • HH Kappers
 • Benecke
 • Rabobank
 • Hauzendorfer
 • Babino
 • Canton
 • Albers
 • Auto Prins
 • van de Stadt mode schoenen
 • Benecke
 • Rabobank
SponsorKliks