Roda B1 – DSO B1

De B1 speelt deze zaterdag tegen DSO in de Topsporthal. Joep en Nora zijn afwezigheid, maar we krijgen versterking van Thies, Jip en Aimee. Binnen 5 minuten krijgt Jacob een strafworp, deze gaat helaas net mis. En dat ‘net mis’ gaat de hele wedstrijd zo’n beetje door. Er wordt goed rondgespeeld en er zijn dus ook genoeg kansen. Madelief haar afstandsschot stuitert 2x op de rand, mis, de doorloopbal van Thies wil er ook niet in. Teresa’s afstandsschot gaat er ook net niet in en ook bij Jacob wil het niet lukken. De verdediging houdt alles al die tijd goed dicht, maar na 10 minuten scoort DSO 0-1. Thies scoort daarna 1-1 van afstand.

Dan komt de aanval met Eefje, Larissa, Jip en Mitchel en ook daar gaan er ook 15 schoten net niet erin, maar Jip weet deze ballen wel heel goed af te vangen waardoor er veel geschoten kan worden. Uiteindelijk schiet Mitchel van afstand de stand naar 2-1 DSO heeft geen stuiterballen, maar een bal die door de korf gaat, 2-2. En gelijk erachteraan 2-3. Dan ook nog voor de rust 2-4. Nog een minuut voor rust schiet Michel van afstand ‘heel casual’ (omschrijving van een mede toeschouwer) naar 3-4 en zo komt Roda toch weer wat dichterbij.

Rust

Na de rust heeft Roda weer heel veel kansen. Uiteindelijk weet Larissa de bal onder de korf erin te gooien en staat het weer gelijk 4-4. Het lijkt nu beter te gaan. Een doorloopbal van Madelief door Jacob aangegeven gaat er ook in en Roda staat weer voor. Madelief vangt een schot onder de korf af, staat vrij en scoort nog een doelpunt 6-4. DSO scoort 6-5. Aimee komt het veld in en draait gelijk goed mee in het vak. Eefje scoort waardoor Roda weer uitloopt, het is 7-5. Larissa scoort 8-5 in de laatste minuut. B1 gefeliciteerd met jullie overwinning en natuurlijk ook Jip, Thies en Aimee bedankt voor het invallen!