Badhoevedorp/MIK D2 – Roda D1

Hoera ze mogen weer naar buiten! Nee ik heb het niet over de koeien maar over de korfballers. Vandaag de eerste “open lucht” wedstrijd voor de D1. We mogen naar Badhoevedorp en laten ze daar nou toevallig hele lekkere broodjes kroket hebben. We speelden rond lunchtijd en de verslaggever had lekkere trek. Ik ging de kantine in voor een tosti maar hoorde toen dat de frituur klaar was voor gebruik. “Zonde als ze die voor niks aan hebben gezet”, dacht ik en ik hoorde mezelf zeggen “doe mij maar een broodje kroket alstublieft”. Want dat is nou eenmaal mijn guilty pleasure en met een gevulde maag kijkt toch lekkerder. Ik liep met mijn broodje kroket richting het veld maar had dat beter niet kunnen doen. Jaloerse blikken, een hap uit mijn kroket en 9 spelers die riepen “mam mag ik straks ook”? Was duidelijk geen handige Aktie van mij. Spontaan deed ik daarom de uitspraak: “als jullie met 0-10 of meer winnen dan krijgt iedereen van mij een broodje kroket”! Dat werkt vast motiverend zo’n smakelijke hoofdprijs.Daar leek het bij de start in ieder geval wel op. Britt scoort in de eerste minuut het eerste punt. Wat een flitsende start en wat een mooi schot! “O jee dat wordt straks trakteren”.
Daarna krijgt Roda kans na kans maar is het in plaats van prijs schieten de hele tijd mis poes. Het gaat allemaal te gehaast en we missen ook dat beetje geluk. Badhoevedorp kwam langzaam maar zeker beter in het spel en scoorde 1-1. Daar gaan de broodjes kroket…………….
Na wissel van helft gaat de aanval over en weer. Badhoevedorp krijgt een paar goede kansen maar schiet gelukkig mis. Roda gaat eindelijk de aanval wat zorgvuldiger opbouwen en laat de eerste doorloopballen zien. Kyra weet op deze manier te scoren waardoor Roda met een voorsprong de rust in gaat.
Na de rust maakt Badhoevedorp opnieuw een gelijkmaker. Daarna zijn er voor ons gevoel wel 80 kansen geweest voor Roda om te scoren. De bal is eigenwijs en wil er maar niet in. Gelukkig wint de aanhouder want Luuk weet dan gelukkig toch te scoren. De man van de wedstrijd wat ons betreft. Hij zet Roda op een 2-3 voorsprong en had vandaag ook een hele goede inzet in de verdediging.
De wedstrijd blijft spannend want Roda heeft wel veel balbezit maar weet dit niet om te zetten naar scores. Badhoevedorp scoort dan vanuit de rebound waardoor het opnieuw gelijk staat. Roda verdient het om deze wedstrijd te winnen maar ja dan moet je wel scoren. Het tempo en de spanning worden opgevoerd. We zien een paar hele mooie aanvallen van Roda maar nee hoor weer mis. Badhoevedorp krijgt ook kansen maar verzilverd deze gelukkig ook niet. Dan roept de scheidsrechter dat de laatste minuut is ingegaan. Nu moet het gebeuren. Yves snapt dat gelukkig ook en scoort met een doorloopbal. Wat de hele wedstrijd niet lukte, lukte nu gelukkig wel. 3-4 voor Roda!! De scheids laat nog even doorspelen en Badhoevedorp mag nog een keer de aanval inzetten. Gelukkig worden ze niet meer echt gevaarlijk en als het fluitje klinkt, klinkt bij ons een zucht van opluchting. Het ging niet vanzelf maar het is gelukt! De eerste winst is “in the pocket”. Niet genoeg voor een broodje kroket maar 0-10 was misschien ook iets te ambitieus.