Achilles 3 – Roda 2

Het mag gerust een knappe prestatie genoemd worden dat we überhaupt zijn afgereisd naar Den Haag met Roda 2 dit weekend. Liselotte, Jonne en Deborah gingen mee als reserves bij Roda 1 die tegelijkertijd speelden bij ZKV. Tel daarbij op dat Ilse flink ziek is en Maaike nog terugkomende is van een blessure, dan snap je wel dat de opstelling een flinke puzzel was. Ook onze bidons waren met het eerste mee, dus reisden we als kaalgeplukte kippen af richting Den Haag. Anne van Baarsen en Raven van Leeuwen speelden mee vanuit de A1 en oude bekende Nicolien Rep wilde ons ook helpen om een team op de been te brengen, super! Onze bank bestond uit Maaike en onze multifunctionele coach Age. Met een gemiddelde basisleeftijd van 19.9 begonnen we aan deze moeilijke wedstrijd.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden werd al snel duidelijk, Achilles schoot erg scherp en was ook een sterke ploeg met veel lengte bij de dames. Na 2 minuten staat het al 3-0 voordat Roda wat terug kan doen met een schot van Remco (3-1). De motor van Achilles begon te draaien, we weten nog 1 keer wat terug te doen door een vrije bal van Remco, maar dan gaat het erg hard. Schrik niet, na 20 minuten staat de teller op 16-2. Dan weet Anne een  afstandsschot te scoren (16-3). Voor Rust scoren Jitter en Remco nog een strafworp, ruststand 18-5.

Na rust zakt het tempo van de wedstrijd in en krijgen we wat meer kansen. Jitter scoort een strafworp en een afstandsschot, maar helaas blijft Achilles ook door scoren. Door een afstandsschot van Remco en een wegtrekbal van Lars staat het 24-9. Tijdens het schrijven van dit verslag zie ik dat de tegengoals niet meer werden opgeschreven, we hebben nog weinig tegenstanders gehad die zo zuiver waren in de afronding. Het laatste kwartier maakt Maaike haar comeback in Roda 2 na haar blessure, een fijne meevaller! Door goals van Jim, Lars en Remco weten we een eindstand van 31-13 op het bord te zetten. Hieruit valt te concluderen dat het nog zware wedstrijden gaan worden voor Roda 2 als er spelers met Roda 1 mee moeten bij gelijktijdige wedstrijden. Dit scenario zal nog 2 keer voor gaan komen.

Goals: Remco 6, Jitter 3, Lars 2, Anne 1, Jim 1