ADOS A1 – Roda A1

Er is geen ruimte / toestemming om in de hal warm te lopen. Maar Roda is niet voor 1 gat te vangen, het hele team verplaatst zich naar de tribune om warm te worden. Het is daar niet zo hoog, Lars slaat bijna de binten uit het plafond….
De afgelopen 3 wedstrijden waren heel spannend. 2x verloren in de laatste minuut en 1x maakte Roda net voor tijd de gelijkmaker. Maar 3 wedstrijden 1 punt is wel mager.
De vakken: aanval Naomi, Lars, Quincy en Ilse. Koen, Remco, youna en Anne. Op de bank Jonne en Maaike.
Na 30 seconden scoort ADOS het 1e punt, gelukkig maakt Ilse een minuut later de gelijkmaker.
Koen zet Roda op voorsprong met een afstandsschot 1-2. De wedstrijd gaat gelijk op, met iets meer kansjes voor Roda. De 1e vrije bal is voor ADOS, maar Remco maakt 1-3 ook met een afstandsschot, meteen gevolgd door 2-3. Even later maakt ADOS de gelijkmaker, 3-3.Ook de 2e vrije bal van ADOS gaat mis. De aanval van Roda schiet veel, maar helaas allemaal net mis.
Het 3e doelpunt op rij levert een voorsprong op voor ADOS, 3-4. Bij Roda blijven de ballen op en tegen de korf stuiteren, maar niet er in. Na de 3e gemiste vrije bal maakt Remco de gelijkmaker. En meteen daarna maakt Lars 4-5. Een tegenstander probeert Koen met een bodyscheck tegen de grond te krijgen en het lukt ook nog! Anne scoort met doorloper 4-6. Roda krijgt ook een vrije bal, maar net als bij ADOS gaat hij er niet in.
Koen bodycheckt zijn tegenstander fijntjes terug, dat doet pijn… Even een blessure behandeling.
Remco 2x afstandsschot 4-7, 4-8. Strafworp door en voor Ilse, 4-9.
Met 5 punten op rij voor Roda staat het bij rust 5 punten voor. Dat dat geen garantie voor succes is bleek vorige week toen te tegenstander 10 minuten voor tijd met 5 punten voor stond en toch niet won.
Volgens de supporters van de thuisclub fluit de scheidsrechter een beetje in het voordeel van Roda, daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.
De 2e helft begint strak (zonder wissels), na 10 seconden scoort Quincy en 20 seconden later ados en weer 20 seconden later scoort Remco. 5-11. Een punt van Roda wordt afgekeurd. ADOS maakt 6-11. Dan is de fluit van de scheids stuk! Fluit zoek pauze!
Ilse maakt een afstandsschot 6-12. ADOS is niet goed in vrije worpen, want weer wordt er gemist. Een strafworp is wel besteed aan ADOS, daarmee scoren ze 7-12. Jonne komt er in voor Lars. Meteen wordt er gescoord door (verslaggever lette even niet op) door waarschijnlijk Remco; 7-13. Maaike komt er in voor Naomi.
Ook Roda heeft geen succes met vrije worpen, ook nu wordt er gemist. Ilse gooit er weer een strafworp in, 7-14.
En toen gebeurde er heel lang niets, tot Jonne weer wat leven in de brouwerij bracht en 7-15 maakte. ADOS reageert ook en het is 8-15. Met een afstandsschot maakt Koen 8-16. Direct maakt ADOS 9-16.
Het vuur is er uit bij Roda, de schoten worden weer onnauwkeurig en er worden kleine foutjes gemaakt waar de scheidsrechter voor fluit. ADOS maakt het laatste punt 10-16, want ze missen in de laatste seconde nog een strafworp. De eindstand is 10-16. Geen spannende ontknoping deze keer, maar een regelmatige overwinning.
Verslaggever op de bank