Ados D1 – Roda D1

Tot nu toe speelde de D1 alleen nog maar binnen de Zaanstreek maar dit weekend moesten we weer eens ouderwets wat kilometertjes maken en reisden we af naar het noorden. Ados was de tegenstander en Hoorn de locatie waar we moesten zijn. Nadat de koffie en de linzensalade op waren (sommige supporters nemen een bijzondere lunchbox mee naar een wedstrijd), streken we neer op de tribune. Met z’n allen op 1 tribune werd iets te knus dus toen er ruimte vrij kwam op de A tribune hebben we ons opgesplitst.

Yves zat vandaag aan de kant want met een gipsen arm is het lastig spelen. Door een val tijdens de training heeft hij een scheurtje in zijn pols. Twee weken gips is balen maar gelukkig te overzien. Hopelijk herstelt zijn pols daarna snel en zien we hem snel weer terug in het veld.

Stipt 12.30 was iedereen er klaar voor. Gelukkig was Floor snel en flitsend met haar roze hoge sokken en bijpassende schoenen want verder was de start van deze wedstrijd vrij saai. Dan krijg je dat de ouders op de tribune gesprekken gaan voeren over de sportsokken van hun kroost. Voor de liefhebbers van roze. De trendy roze sportsokken zijn te koop bij de Prijzenmepper. Misschien dat we deze verplicht moeten stellen voor alle spelers van de D1 (de meiden dan want ik denk dat de jongens hiertegen protest gaan aantekenen) want het werkt sfeerverhogend in het veld.

Terug naar de wedstrijd maar daar gebeurde helaas nog steeds niet veel spannends. Achter mij werd al gemompeld dat dit een typische 0-0 wedstrijd zou worden wat een prestatie op zich zou zijn bij Korfbal. 0-0 bleef het niet want Roda kreeg een strafworp en Felix schoot deze natuurlijk raak. Het bleef een matte wedstrijd zelfs toen supporter L. haar glanslipstick ging opdoen. Het bracht meer kleur op de tribune maar in het veld was er nog steeds weinig glans te bekennen.

Ook na de wisseling van vakken bleef het spel slordig en traag. Roda had moeite om een goede aanval op te bouwen. Met een strafworp kwam Ados ook nog eens op een gelijke stand. Gelukkig was direct daarna eindelijk een keer een snelle aanval te zien. Tara staat vrij en scoort van afstand heel mooi 1-2. Ados komt daarna weer gelijk. Gelukkig zien we dan eindelijk de eerste succesvolle doorloopbal van de wedstrijd. Deze is van Amy en zij scoort 2-3. Ados krijgt weer een strafworp maar mist deze. Toch weten ze daarna weer gelijk te komen. Het is een wedstrijd van trekken en duwen. Gelukkig laat Roda zich daardoor niet klein krijgen al hebben ze grote moeite om Ados de baas te blijven. Pim scoort van onder de korf 3-4. Dan krijgt Ados in de zoemer van de rust nog een strafworp toegekend maar deze gaat mis.

In de 2e helft blijft Ados druk zetten en heeft de tegenstander veel kansen om te scoren. Roda heeft de verdediging niet op orde en Ados komt daardoor op gelijkstand en loopt daarna zelfs uit naar 5-4.

In het laatste kwart van de wedstrijd zien we bij de start een mooi opgebouwde aanval van Roda. Isa staat vrij onder de korf en scoort! Dat heet pieken op het juiste moment. De gezichten staan weer wat vrolijker en het tempo gaat omhoog. Dachten we bij de start van deze wedstrijd nog dat we een saai potje tegemoet gingen, nu zaten de Roda supporters met zweethandjes op de tribune en liep de spanning op. De bal werd nu eindelijk goed rond gespeeld en toen Jaël ‘m kreeg aangespeeld scoorde zij van afstand heel knap 5-6. Toch kwam Ados opnieuw weer op een gelijke stand. Gelukkig houdt Amy het hoofd koel. Zij scoort van onder de korf 6-7 en daarna maakt zij nog een punt met een schitterende doorloopbal. Maar Ados geeft zich nog niet gewonnen. Opnieuw weten zij door de verdediging heen te brengen en met twee keer scoren staat het weer gelijk 8-8. Met nog een paar minuten te spelen is het Pim die de bal van afstand raak schiet. De tribune juicht maar durft nog niet te vroeg te juichen. Ados heeft nog een laatste kans om een aanval op te bouwen. Ze zetten alles op alles en krijgen nog een kans om te scoren. Deze bal mist maar de aanvaller vangt ‘m zelf af en probeert het nog een keer. Ook deze mist en door een botsing valt de aanvaller van Ados en blijft liggen. Dan klinkt het eindsignaal. Roda wint op het nippertje deze bijzondere wedstrijd die zo saai begon en zo spannend eindigde. De aanvaller van Ados stond ook weer op en zo liep het toch allemaal nog goed af.

De man van de wedstrijd was Pim die de hard gewerkt heeft en het beslissende punt maakte. Top gedaan Pim! Volgende keer hopen we op een minder spannend einde maar als het dan op deze manier afloopt dan mag je dit best nog een keer doen.