Aleyna Jeugdtopper en E2 Team van de week

Zaterdag a.s. speelt Roda 1 in topsportcentrum de Koog tegen Tjoba 1. Er is door Roda nog niet gewonnen in de zaal. We hopen natuurlijk dat zij dit weekend de eerste punten gaan pakken. Tjoba 1 staat in de middenmoot dus er zijn kansen. De spelers van de E2 gaan ze helpen om deze kansen te pakken. Zij zijn deze week team van de week en gaan vanaf de kant proberen om de selectie van Roda op en top te motiveren. De E2 heeft zelf ook nog moeite met punten pakken in de competitie maar aan enthousiasme en plezier is geen gebrek. Ze zullen dus zaterdag vast volop van zich laten horen op de trommels en de spelers van Roda 1 op dit manier een steuntje in de rug geven.

Roda 1 met de E1 bij de wedstrijd Roda 1- Tjoba 1

Samen met de spelers van Roda 1 wordt de E2 zaterdag a.s. bij aanvang van de wedstrijd in de schijnwerpers gezet. De grote en kleine talenten maken samen hun entree. Voor Aleyna wordt dit extra leuk en spannend. Zij is de jeugdtopper van de week en mag namens de E2 de doorloopbal gaan nemen. Gelukkig heeft ze goed geoefend dus het gaat vast helemaal goedkomen zaterdag. Het wordt in ieder geval een mooie sportieve middag en voor Aleyna een mooie uitdaging om de bal in de korf te krijgen. Of Aleyna dat gaat lukken maakt eigenlijk niet uit. Natuurlijk zou het wel mooi zijn als Roda 1 wel een heleboel treffers maakt zaterdag.

De E2 heeft er zin in. Zelf hoeven ze niet te spelen dit weekend dus ze kunnen alle energie stoppen in het aanmoedigen van Roda 1.  Om jullie een indruk te geven van de samenstelling van dit topteam hierbij een voostelrondje (geschreven door de trainers en spelers zelf):

Nynke wordt in januari 9 jaar. Ze vindt korfbal leuk omdat ze samen speelt met een leuk team en lekker met de bal kan gooien. Ze kan goed een strafworp nemen en schieten.

Ik ben Mea en ik ben 8 jaar. Ik vind korfbal leuk omdat je het samen doet. Ik vind dat ik best goed ben in overgooien. Ons team gaat eigenlijk ook best goed vind ik.

Sander is 9 jaar en vindt het spelen van wedstrijden erg leuk. Vooral de spannende wedstrijden waarbij het verschil met de tegenstander klein is. Hij kan goed aanvallen en weet de korf steeds sneller te vinden.

Kayleigh is 10 jaar. Ze gaat korfbal steeds leuker vinden. Vooral het samen spelen met haar teamgenoten vindt ze leuk en ze vindt de E2 een heel gezellig team. Ze is blij dat ze training krijgt van Raven en Elana.

Aleyna is 9 jaar. Nadat ze 2 jaar geleden heeft meegedaan aan schoolkorfbal is ze enthousiast geworden. Nu vindt ze bijna alles leuk aan korfbal en aanvallen vindt het allerleukst. Omdat ze jeugdtopper is en de doorloopbal mag nemen heeft ze daar extra op geoefend. Ze heeft er zin in.

Tom en Ellen spelen ook in de E2 maar zijn er zaterdag helaas niet bij. Ellen is op dit moment geblesseerd en mist het korfballen erg. Tom heeft dit seizoen nog niet zoveel gespeeld en kan er helaas zaterdag ook niet bij zijn.

Voor Raven en Elana is het elke week een nieuwe uitdaging om het maximale uit het team te halen. Ze willen de spelers van de E2 nog veel leren.

Als team van de week staan deze kanjers zaterdag a.s. om 16.30 uur in de spotlight in topsportcentrum De Koog (breedtesport zaal). Samen met Roda 1 geven ze het startsein voor een mooie wedstrijd tegen Tjoba 1. Aleyna neemt namens de E2 de doorloopbal. Superspannend maar superleuk voor dit jonge talent en het wordt nog leuker als de sporthal goed gevuld is en jullie haar en Roda komen aanmoedigen. We zien jullie graag zaterdag a.s. op de tribune!