All I want for Christmas is…………….. een dikke winst voor de D1.

Vanmiddag speelde de D1 haar laatste wedstrijd van het jaar. Het mooie is dat de D1 het beste tot het laatst heeft bewaard. Ze speelden al leuk in de afgelopen weken maar vandaag zat er net even meer tempo en scherpte in. Tegenstander was ZKC; een ploeg die eerder best een uitdaging was voor Roda . De meeste spelers van de D1 waren al warm gedraaid bij de D2. De D2 kwam spelers te kort en met hulp van de D1 werd er gewonnen. Een mooie opsteker.

Dat warm draaien werkte goed want de D1 ging flitsend van start. De eerste kerstbal werd gescoord door Yves. Roda was goed in vorm. Alles klopte. Er werd door iedereen hard gewerkt en we werden als publiek getrakteerd op de ene mooie aanvalsactie na de andere. Uit een slim opgebouwde aanval scoorde Kyra met een doorloopbal 2-0 en daarna was het Pim die de bal in de boom (oh nee korf) hing. Hij scoorde een hele mooie 3-0. Isa ging ook als een speer en speelde de bal snel rond. Ze schoot lekker maar haar kerstbal wilde er helaas niet in.

Ook na de wisseling van de vakken, bleef de druk er goed op. Floor scoorde van onder de korf lachend het vierde punt van de wedstrijd. Daarna had ze nog een mooie aanval maar deze miste. Ze ving haar eigen bal af en deed toen nog een poging om de bal achterste voren er in te leggen. Leuk geprobeerd en ze krijgt van ons een dikke tien voor haar uitstekende performance maar de bal miste. Felix legt even later wel op een mooie manier de oliebal in het mandje. En dan stelt de teller op 5. ZKC krijgt een vrije bal en scoort van daaruit het eerste punt. Daarna gaat Roda gewoon door met kerstballen scoren. Er wordt lekker strak en snel overgespeeld. Jaël komt vrij te staan en scoort van onder de korf subtiel een mooie 6-1. Dan is het vlak voor rust Amy die van afstand heel knap 7-1 op de teller zet.
In de 2e helft ging de all you need is ……………to score (kersteditie) gewoon door. We hadden geen Robert ten Brink en voor de liefde was geen tijd maar gelukkig werd er wel volop gescoord. Yves had mede door zijn tosti nieuwe energie en scoort van afstand 8-1. Pim hing de slingers op en had even later een mooie actie die helaas geblokt werd. Yves stak de lichtjes aan en zette de boel in vuur en vlam met het negende punt van de wedstrijd. Daarna kwamen de kerst(b)engels Jaël en Amy met nog eens twee mooie scores. ZKC maakte nog een punt. Floor sloot de kersteditie af en legde het twaalfde punt er HO, HO, HO met het grootste gemak fladderend in. We gunden ZKC ook een mooie kerst dus zij mochten de wedstrijd afsluiten. Een dik verdiende winst voor Roda en een mooie afsluiting van 2017. Met 13-3 zijn wij dik tevreden en hebben wij niets meer te wensen.

Namens de Kerstmannen en kerst(b)engels van de D1 wens ik jullie allemaal gezellige kerstdagen en een mooi, sportief en gezond 2018. Maak er wat moois van met elkaar.