Alsnog kampioen! De B1

Terwijl de laatste wedstrijd al was gespeeld en de koploper alleen nog hoefde te winnen van de nummer 5 in de poule, bleken we iets te vroeg de hoop te hebben opgegeven. Trainer Gerrit- Jan was absoluut van mening dat zijn B1 het sterkste team in de poule was en was minder verrast dan de ouders. De waarheid ligt een beetje in het midden. Met het verlies van Helios kent de poule twee kampioenen en dus mocht er gehuldigd worden!
Afgelopen zaterdag na de – gewonnen – oefenwedstrijd hebben B1, ouders en andere geïnteresseerden zich verzameld. Bij het woordje heeft de jeugdcommissie besloten om eens te onderzoeken hoe ieder zich voorbereid op de wedstrijd. Meteen waren er angstige blikken richting ouders. Wat zouden ze verteld hebben? En wat blijkt: we hebben minimaal twee spelers die douchen vóór de wedstrijd, zodat de haren goed zitten en ze lekker ruiken. Een iemand laat de hond alleen uit als de B1 verliest en dus bijna nooit. Het halve team is kleding, schoenen of bidons kwijt of raakt in de tijdstress bij vertrek. Soms lijken het net pubers.
Maar ondertussen zijn ze met z’n achten een goed geoliede machine met elk eigen kwaliteiten op het veld. Inmiddels vallen het publiek de steeds verfijndere looplijnen en afgesproken acties op. Gerrit-Jan heeft ze goed gedrild. We zijn benieuwd wat het veldseizoen gaat brengen!
Het was de eerste huldiging in het verbouwde en nog niet eens officieel geopende clubgebouw. Overigens heeft teamlid Eefje geholpen bij het uitzoeken van de keukenkastjes en spotjes, dus we konden meteen haar werk bewonderen.
De jeugdcommissie