ALWEER EEN NIEUW JAAR!

2019 is werkelijk omgevlogen. Ik wens hierbij alle Rodianen en hun familie een sportief, succesvol en gezond 2020! Hopelijk heeft iedereen genoten van de tijd vrijaf en zijn jullie de feestdagen ongeschonden doorgekomen. Nu weer met frisse moed ertegenaan en de overtollige kerstkilootjes er weer af sporten. Mijn nieuwjaarswens is extra aandacht voor de basistechnieken bij onze jeugd. Er valt bij iedereen nog genoeg te verbeteren met bijvoorbeeld het vangen en gooien (uitstappen, links en rechts werpen, met een hand vangen, etc.), dit zal zich in de wedstrijden dubbel en dwars uitbetalen. Ik daag onze jeugdtrainers uit om dit in 2020 extra goed op te pakken; geen kogelstootworpen en ballen over de zijlijn meer!

Op bestuurlijk vlak is er ook genoeg te doen. In de eerste plaats zullen we naar oplossingen moeten zoeken om de informatievoorziening naar onze leden op pijl te houden. Nu Age senior per 31 december als hoofdredacteur gestopt is, zullen een hele hoop zaken die iedereen vanzelfsprekend achtte stil komen te liggen. Een overzicht van de gespeelde jeugdwedstrijden, een ‘inside’ blik op de verrichtingen van de selectie en verslagen van Roda evenementen – allemaal dingen die Age zo uit zijn mouwen leek te schudden. Vooral het wegvallen van de wekelijkse nieuwsflitsen zal een gemis worden.

Helaas is het zowel Age zelf als het bestuur nog niet gelukt om voor opvolging te zorgen, dit zal de komende maand dan ook de hoogste prioriteit hebben. Een één op één vervanger van Age vinden is niet realistisch, we kijken daarom ook naar alternatieve oplossingen: iemand die de jeugdverslagen coördineert, iemand die Facebook pagina wil beheren, wie weet een jonge Roda Instagram verslaggever? Taken kunnen ook om de week worden afgewisseld als we meerdere mensen enthousiast kunnen krijgen. Stuur een mailtje naar het bestuur of app me direct als je interesse hebt om iets bij te dragen. Ieder team kan meehelpen door zelf een (kort) verslagje (of gewoon een paar foto’s met bijschrijft) van jullie wedstrijd te sturen. Hierbij wil ik Age in ieder geval nog erg bedanken voor zijn grote inzet als hoofdredacteur en voor de tijdelijke verlenging hiervan gedurende de afgelopen 6 maanden.

Als laatste wil ik nog jullie aandacht voor nog een afscheid: Ome Jaap Schellinger heeft na vele decennia afstand gedaan van de Oudpapiercommissie-kas. Gerrit-Jan Kat hielp hem hierbij en heeft in december de administratie en het beheer overgedragen aan Jos Kemna, penningmeester van de Stichting Vrienden van RODA. De rekeningen zijn inmiddels samengevoegd onder één rekeningnummer voor efficiency en kostenbesparing. De balansen, jaarrekeningen etc. blijven echter los van elkaar bijgehouden worden. De uitgaves van de Oudpapiercommissie zullen in dezelfde geest voortgezet worden en naast de vaste sponsoring van de vereniging ten goede komen aan bijvoorbeeld speciale activiteiten voor de jeugd of selectie. Helaas staat de prijs van oud papier onder zware druk en verwachten dat de komende jaren de inkomsten aanzienlijk zullen teruglopen. Oneindig veel dank aan Ome Jaap voor al zijn inspanningen – RODA zou RODA niet zijn geweest zonder de bijdrages van het oud papier – en ook Gerrit-Jan bedankt voor het beheren van de kas!

Geniet voor nu nog even van wat korfbalvrije dagen. Aankomende zaterdag trappen een hoop van onze jeugdploegen thuis alweer af en kan de echte liefhebber ook nog de eerste Zaanse League Derby KZ-Groen-Geel bekijken via de livestream om 20:00 uur.

Met Sportieve Groet,

De Voorzitter