Apollo D1 – Roda D1

Zaterdag 19 januari: we verzamelen bij Roda om op weg te gaan naar Heerhugowaard, Apollo staat dit x op het menu. Zonder de coaches Remco en Hidde die zelf moesten spelen en zonder Yaël, Rayan en zieke Elise. Met precies 8 spelers en invalcoach Patrick (vader van Iris) gaan we richting de tegenstander. De Rodianen hebben er zin in.

In de aanval: Isa Nora Julian Faas
|Verdediging: Floor Iris Mitchel Brechtje

Roda begon als een speer. Er werd goed overgespeeld en er was een bal van Isa die net mis ging. Zo ging het een tijdje door, de bal werd steeds goed onderschept, alleen de bal wilde niet door de korf. Apollo kwam op een 1-0 voorsprong, maar dat werd gauw door Julian recht gezet. Faas in de aangeef en Julian met een doorloop bal scoren, dat is knap heer op heer 1-1. Apollo had een heer die van best ver scoorde en werd het al snel 2-1. Na 12.5 minuut werd er gewisseld. De verdediging van Roda ging nu aanvallen! De bal werd nog steeds goed onderschept in de verdediging, maar ook in de aanval werden de ballen goed terug gepakt! De ballen worden goed rond gespeeld en Iris pakt de aangeef en daar kwam Floor sprintend richting korf, een mooie doorloopbal 2-2!! Faas die graag de bal er tussen uit wil pakken was net te laat met verdedigen en liet zijn heer scoren 3-2. De heren van Apollo zijn goed op schot en de andere heer maakt er 4-2 van. Floor is bij ons op dreef en die maakte met weer een doorloopbal de 4-3. Ik denk dat wij als ouders wel een beetje dachten met z’n 8’en de hele wedstrijd spelen is best een uitdaging, maar iedereen bleef goed spelen en de bal afpakken. Alle spelers gingen er gewoon voor! Faas onderschept de bal weer in de verdediging en gooit hem richting Floor. Wat er gebeurde weet ik niet meer, maar op de 1 of andere manier hield ze de bal wel binnen en gooide weer richting Iris die haar plek bij de aangeef al weer had opgeëist. Daar kwam Floor aan met een doorloper, omdat Mitchel goed naast Floor bleef kon ze ook niet overgenomen worden en maakte ze 4-4! Volgends mij gingen we met 4-4 de rust in! Een klein jongetje, die als supporter mee was, had hoge nood. Ik denk dat dat mede door de geur kwam die er in de sporthal hing.

In de rust even lekker wat drinken en op adem komen. Coach Patrick gaf nog wat aanwijzingen en de 2e helft begon ook meteen goed! Isa met een doorloopbal scoorde de 5-4. Doordat we eindelijk de voorsprong hadden liet Roda het een beetje liggen. De vermoeidheid sloeg toe en de ballen die er steeds tussen uit gepakt werden pakten we nu even niet. Hier en daar wat gooi en plaats fouten. Bij de scheidsrechter was de concentratie ook even weg, hij floot al niet heel fantastisch, maar dat deed hij ook wel weer aan allebei de kanten. Bij een duidelijke snijbal van Apollo ging hij echt de fout in….5-5. Julian maakte gelukkig met een mooi afstandsschot de 5-6. Na weer een snijbal van Apollo maakten zij 6-6 en het gaat weer gelijk op! Floor die in de doorloopbal mood was maakte 6-7 en zo bleef het dus spannend. Roda was eigenlijk veel beter, echt mede door de scheidsrechter bleef Apollo ook scoren. Er werden gewoon verdedigde ballen goedgekeurd en toen stond Roda opeens weer een punt achter, 8-7. Zoals eerder in het verslag kwam Floor weer aangerend, haar tegenstander was al in tranen in de rust, maar hij kreeg gewoon weer even een doorloper om zijn oren 8-8. Het bleef dus spannend, met nog een minuut op de klok hielden wij het niet meer en we hadden wel vrede met een gelijk spel! Alleen Apollo niet, na het uitnemen kon Roda de bal niet zo makkelijk meer afpakken. We bleven goed verdedigen en dat deden Julian, Nora, Faas en Isa, maar haar dame dacht ik gooi de bal over de korf en die ging er niet over maar in. Dik goed verdedigd van Isa, maar door een nood gooi van Apollo werd het voor Roda een verlies partij, 9-8. 4 Rodianen die al wat langer D zijn, 3 spelers die dit seizoen voor het eerst in de D spelen en dan Brechtje die dit jaar net begonnen is (en het wel lijkt alsof ze al jaren korfbalt), hebben deze zaterdag zonder wissels en hun eigen coaches laten zien dat ze echt goed kunnen korfballen!

Aankomende zaterdag zijn we dan ook weer compleet, de coaches zijn er weer bij en dan gaat de D1 knallen tegen KVA. Roda D1 gaat die 2e plaats opeisen!!!