Apollo D1 – Roda D1 (Roda D1 onze eerste kampioen!)

Met de kampioenstitel in zicht en met goede hoop op droog weer tijdens de wedstrijd (buienradar gaf dat aan…..) toog de D1 naar Heerhugowaard. Apollo D1 was de tegenstander van vandaag. De allereerste wedstrijd van het seizoen had Roda van Apollo met dikke cijfers gewonnen. Het was dus zeker mogelijk om de titel vandaag veilig te stellen!

De eerste helft was lastig, verliep rommelig, er was veel balverlies en het weer was drama! Roda schoot veel, liet ook zeker enkele mooie acties zien en hadden echt wel kansen. Tot scoren kwam het helaas maar 1 keer; Felix schoot het eerste punt binnen. Met een 1-1 gaat Roda de rust in. Op mijn vraag hoe we de 1e helft het beste konden omschrijven gaf mijn buurvrouw met 1 woord antwoord; BAGGER! Net als het weer!!! De spelers waren nat en hadden het koud en een aantal kwamen nog even opwarmen bij de moeders voordat de 2e helft begon.

De 2e helft gaat bij de D1 altijd beter en dat liet deze wedstrijd ook weer zien. De 2e helft begon direct aanvallend en de toeschouwers zagen al snel een paar mooie schoten. Tara, aangemoedigd door haar overgekomen familie uit Ierland, maakt de 1-2 en dat was het startschot van het begin van een reeks doelpunten. Met een 1-3 van Felix, een 1-4 van Kyra, een 1-5 van Tara en een 1-6 van Felix, maakt Yves de reeks doelpunten af door de laatste 2 doelpunten op zijn naam te zetten. Eindstand 1-8.

Droog is het niet geworden, maar de titel is nu echt binnen!!!!