Atlantis B1 – Roda B2

Net zoals bij de thuiswedstrijd staat de tegenstander, Atlantis, nog steeds bovenaan in de poule. Die wedstrijd werd er goed gespeeld en kwam de eindstand op 3-6 te staan. We zijn benieuwd hoe Roda er vandaag voor staat. Voor Atlantis is het sowieso de kampioenswedstrijd.
Met in de aanval Jasmijn, Lotte, Rick en Kaj start Roda de wedstrijd. In de verdediging staan Steijn, Elana (als heer, maar speelt tegen ook een dame als heer), Raven en Roos. Daan is zo vriendelijk om reserve te zijn. Deze week staan Paul en Lars Voekens als coaches langs de kant. Allen hiervoor alvast bedankt.Roda start met de aanval. De eerste 9 minuten is er nog geen doelpunt gevallen (bij de vorige keer viel er in de eerste 10 minuten geen doelpunt). Beide partijen zoeken nog even hun goede spel. Het is Atlantis die als eerste kan scoren: 1-0. Roda is nog niet geheel opgewarmd, na een lange autorit. Het spel is wat traag en moeizaam. Zeker de heer tegenover Steijn is zeer wendbaar….en kost veel focus van Roda.
Atlantis krijgt een strafworp, maar weet deze niet te benutten.
Als het bij Roda een beetje begint te draaien is het Kaj die van afstand de korf weet te raken: 1-1. Een vrije bal voor Roda levert daarna niets op. Een afstandsschot van Atlantis gaat er in, 2-1. Maar Roos weet dan met een omdraaibal de gelijkmaker te maken: 2-2.
De laatste minuten voor de rust wordt er goed gewerkt. Beide partijen geven niet veel weg. Atlantis mist wel wat ballen, maar weet wel net voor rust 3-2 te scoren.
Na de pauze wordt de draad weer goed opgepakt. Als Kaj dan de score gelijk weet te trekken, 3-3, beginnen de Roda billetjes op de tribune gespannen heen en weer te schuiven. Atlantis maakt 4-3. Er komen een aantal schoten van Elana, maar helaas zorgt dat niet voor een gelijkmaker. Atlantis bouwt de score verder uit, 5-3. Rick scoort 5-4 en wederom wordt de tribune wat onrustig. Met nog 6 minuten te spelen komt de stand op 6-4. Maar Roda blijft goed spelen en met een goede wegtrek actie achter de korf van Elana komt er weer een beetje hoop voor Roda, 6-5. Roos heeft nog een paar mooie acties. Ook Steijn en Elana laten nog wat van hun kunnen zien, maar naast een leuk en spannend spelletje korfbal, levert het geen doelpunt op voor Roda. Atlantis weet dan nog wel een keer te scoren en zo eindigt de wedstrijd met 7-5.
Goed gewerkt Roda. Het was zo spannend dat ik helemaal vergeten ben wat plaatjes te schieten van de wedstrijd. Misschien nog wel wat meer pit erin bij iedereen en dan kunnen jullie tegen koplopers best een goed partij korfbal laten zien. En daar valt jullie concurrent KZ zeker onder. Dus zet hem op volgende week. Want ondanks vakantie heeft de B2 toch een volledig programma af te werken.
Supporter op de bank
Bericht promoten