B1 Feestteam

Jaja… hier is die dan het verslag debuut van Roda B1. Afgelopen veldhelft hebben jullie weinig gelezen van onze B1, maar hieronder een kort verslag van ons seizoen!

Het seizoen begon wat onwennig voor de spelers van de B1, de trainers hadden bedacht om elke training een kwartier te besteden aan loop, kracht en conditie training. Dit zorgde voor een hoop spierpijn, gezucht, gesteun, krakende knieën en heel veel zweet druppels. Het duurde even maar ook de spelers gaven toe dat het best nuttig is dit 2x in de week op te pakken. Ze merkte al snel het verschil en doen dit vanaf de 1e keer fanatiek mee!!

Dan de eerste wedstrijd.. kwam DTS B1 op bezoek in Westzaan. Deze wedstrijd werd met 13 – 3 gewonnen. DTS had schijnbaar last van het vroege tijdstip want echt spannend was deze wedstrijd nooit geweest.

De 2e wedstrijd van het seizoen was uit tegen Haarlem. Een moeizame 2e helft omdat Haarlem in 1 vak had gekozen voor het achter verdedigen. We zijn de 1e helft genoeg uitgelopen om ook deze wedstrijd over te streep te trekken met 2 -12. Was een goede les om zuinig om te gaan met onze kansen en alleen de goede ballen te gaan schieten. Dit was ook de wedstrijd van het wonderwater van Eniz. Hij had voor het eerst een flesje water mee en scoorde deze wedstrijd 4 goals!!
Tijdens de 3e wedstrijd tegen HBC B1 was ook weer de 13 doelpunten gehaald en maar weer 2 tegen. Na deze wedstrijd begon het geloof in het kampioenschap steeds meer te groeien. We scoren makkelijk en krijgen weinig goals tegen.
Onze 4e wedstrijd moesten we naar Amsterdam. De hekkensluiter van onze poule Blauw Wit B2. Tijdens deze wedstrijd hamerde de trainers erg op de scherpte en het niet onderschatten van onze tegenstander. Met oog op de wedstrijd van volgende week, als de nummer 2 op bezoek komt met evenveel punten…moest deze wedstrijd gewonnen worden!! Dat heeft de B1 uiteindelijk ook gedaan met 7 -12. Met als topscoorder Ramon, met 4 goals!!
Dan stond eindelijk de kraker tegen onze grote vrienden van OKV B3 op het programma, die we al 2 of 3 seizoenen tegenkomen. Deze 2 ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Dit zijn vaak spannende wedstrijden. Ook deze wedstrijd was de spanning te merken, we kregen vooraf te horen dat we bij winst kampioen zijn van onze poule…SPANNENDDD!! Dat er druk op deze wedstrijd stond was aan het spel te zien, met maar 1 – 1 met rust. Uiteindelijk ging deze wedstrijd verloren met 3 – 5. De teleurstelling was groot na de wedstrijd zowel bij spelers als de trainers. Extra knap was dat de spelers positief op de training verschenen, Met de instelling dat we deze veldhelft positief gingen afsluiten!! Hopen op een gelijkspel of verlies van OKV, zodat we alsnog gedeeld kampioen kunnen worden.
De laatste speelronde tegen Furore B2. Deze wedstrijd was al snel duidelijk dat alle spanning van vorige week er helemaal uit was. Snelle aanvallen, mooie teamgoals, positief naar elkaar coachen en samen lol hebben stond deze wedstrijd voorop en dat ging uitstekend! Met een 0 – 8 voorsprong gingen we de rust. Na de rust ging de B1 rustig verder met het vergroten van de voorsprong. Maar toen opeens een grote schreeuw van de kant van Ramon:….. OKV HEEFT GELIJK GESPEELD!!!! Met nog 10 minuten te spelen was de feestvreugde compleet. Het is dan toch gelukt om samen kampioen te worden!! Met een eindstand van 1 -14 sloten we het seizoen niet alleen goed af maar waren we ook nog eens kampioen.

Wat is het dit team gegund om kampioen te worden hun tomeloze inzet, positiviteit en de groei die iedere speler dit seizoen heeft  gemaakt is het meer dan verdient dat zei op deze plek staan. Plus de teamsfeer, zowel binnen als buiten het veld gaat dit team super met elkaar om wat ervoor gezorgd heeft dat wij met z’n alle het kampioenschap kunnen gaan vieren!!
Namens Roda B1 willen wij ook OKV B3 feliciteren met het kampioenschap en willen we nogmaals onze invallers uit de C1 bedanken voor het invallen.

Wij kijken alweer uit naar het zaalseizoen, en gaan er weer volle bak tegen aan!!

2 Trotse trainers.