Badhoevedorp 1 – Roda 1

Het stond even vast bij de Coentunnel en hierdoor kwam deze supporter iets te laat bij het korfbalveld van Badhoevedorp aan. Enigszins geschrokken van de tussenstand na 6 minuten (6-2 achter) zag ik dat er een grote groep supporters ons eerste was achterna gereisd.

Het was belangrijk om na de overwinningen op Furore en Oosterkwartier ook van Badhoevedorp te winnen om een eventuele titel in de 1e klasse in eigen hand te houden.

Het zonnetje scheen behoorlijk en dat leek het (bal)tempo bij Roda wat onder te leiden. Ook verdedigend gaven wij in fases te weinig druk op het schot zodat de tegenstander te makkelijk tot schot kwam (en ook bleef scoren). Echter zonder dat we het door hadden en zonder hoogstaand spel kroop Roda dichterbij. Dit resulteerde zelfs in een gelijke stand toen het rustsignaal klonk.

De tweede helft kwam Roda vaker aan de goede kant van de score. Helaas bleef Badhoevedorp steeds bij met scoren. Een minuut voor tijd scoorde Jari een mooie wegtrekbal. Roda kwam met 17-16 voor te staan. De bal werd zonder gevaar van Badhoevedorp zelfs nog richting onze aanval gebracht! Een hele belangrijke overwinning voor Roda. De uitslag van Oosterkwartier-Furore was ook nog eens heel gunstig. Roda heeft 3 gespeeld 6 punten en alle andere ploegen hebben 3 gespeeld en 2 punten. Er lijkt voor Roda 1 iets moois te ontstaan.

Roda 1 speelt op 25 mei thuis tegen Badhoevedorp om 15.30 uur!

Een van de aanwezige supporters