BEP 3 – Roda 2

Op een regenachtige zaterdag moest Roda 2 haar 8ste veldwedstrijd spelen. Liselotte zag de regen niet zo zitten en was op een welverdiende vakantie naar Curaçao. Gelukkig was Deborah vanuit het mooie Leiden overgekomen om ons team te versterken. Tevens waren Anne en Eva uit de A1 meegekomen om onze bank te versterken. Vanuit de warme kantine zag het koude natte veld er niet erg aanlokkelijk uit. Na de bespreking van Age betraden wij toch maar eens het veld. Het weer had ingezien dat Roda niet gelukkig werd van de regen, want zodra de wit met blauwe shirtjes te zien waren werd het droog. Er kwam zelfs een zonnetje door. Nadat alle nagels geknipt waren en alle shirts in de broekjes/rokjes zaten was Roda klaar om te beginnen.

Het zonnetje deed Lars goed, want hij wist als eerste de korf te vinden. Maar ook BEP kon dit. Door een goed uitgevoerde afwisseling wist Tara de stand op 2-2 te brengen. Roda was echter niet scherp en BEP wist hiervan te benutten. Bij een stand van 5-2 werd er een time-out aangevraagd. Roda moest scherper zijn en uitstralen dat Roda de punten mee naar huis ging nemen. Jitter, Deborah en Jari doen dit en brachten de stand terug naar 5-5. Een mooie doorloopbal van Jitter werd afgekeurd vanwege hengelen. De aanvallen van Roda werden korter en daar wist BEP van te profiteren. Door een mooie doorloopbal van Deborah werd de stand teruggebracht naar 7-6. Door mooi samenspel van Jim, Jitter, Tara en Sharon wordt de stand doormiddel van een omdraaibal en een schot op 8-8 gezet. Jonne betreedt het veld en Roda begint langere aanvallen te draaien en beter te korfballen. Dit is terug te zien in de stand. Met een kleine voorsprong van 10-11 betreden wij de kleedkamer.

Zodra Lars de kleedkamer uitloopt en het zonnetje weer ziet is hij weer vol energie en hopatee hij brengt de stand op 10-12. Jitter brengt de stand op 10-13. Remco wordt aanvallend ingezet om nieuwe energie in de aanvallen te stoppen, ondanks deze energie laat het 14de doelpunt lang op zich wachten. Uiteindelijk wordt via Deborah de korf weer gevonden. Roda draait goede aanvallen en laat zien dat wij de betere partij zijn. Tara schiet twee keer achter elkaar en twee keer raak. Bij een stand van 12-16 lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Deborah brengt de stand nog op 12-17. Eva en Anne worden aanvallend ingebracht en maken zo hun debuut in het tweede. Met een eindstand van 13-17

kunnen wij tevreden terugkijken op de eerste veldhelft.

Deborah (5x), Jitter (4x), Lars (3x), Tara (3x), Jari (1x), Jim (1x)

Ilse