BEP C2 – Roda C1: 8-8

Afgelopen januari thuis verloren van BEP met 2-5. Met dit in het achterhoofd gingen we deze zaterdag naar Purmerend. Onze coaches konden dit keer helaas niet mee vanwege eigen wedstrijden.Roda gaat goed van start. Met een schot van ver zet Yves Roda op 0-1. Achteraf blijkt dit ook de enige keer te zijn dat Roda voor komt te staan. Al snel scoort BEP de 1-1 en 2-1. Felix maakt gelukkig weer gelijk. BEP loopt uit naar 4-2, ondanks vele schoten, veel inzet, kunst en vliegwerk (Hè Pim?). De ruststand wordt bepaald door Felix op 4-3.

De 2e helft begint. Iris en Julian komen er in voor Jaël en Luuk. Ook een tactisch besluit van Onno pakt goed uit: Tara en Iris wisselen van tegenstandster. Toch loopt BEP weer uit, 5-3. Dat Dorien niet alleen goed is in de afvang blijkt wel als ze de marge weer terugbrengt tot één: 5-4. Toch wordt de marge weer 2: 6-4. Roda blijft er in geloven, want de kansen blijven komen. Via een schot van afstand van Iris wordt het 6-5 en Iris maakt ook de 6-6 (strafworp). Zit er toch nog een stunt in?

Maar helaas, BEP herpakt zich en loopt weer uit (8-6). Met nog 3 minuten en 15 seconden op de klok lijkt  het een mission impossible, maar Roda geeft niet op en blijft ervoor gaan. De beloning volgt ook. Tara schiet de 8-7 binnen met een mooi afstandschot. Iris maakt via een vrije bal, aangegeven door Tara de 8-8. Nog 1 minuut te gaan. Roda consolideert en speelt rustig over. Tara brengt toch nog wat spanning terug in het spel, door de bal af te geven aan BEP, waardoor ze 2 kansen achter elkaar krijgen om toch nog winnen. Gelukkig missen ze. Daarna krijgt Roda ook nog een kans om de winst mee naar huis te nemen door een afstandschot van Yves. Prachtige wedstrijd, met veel inzet. Neem dit mee de volgende keer tegen Furore.

PS: Tara heeft op de terugweg beloofd om het nooit meer zo spannend te maken in de laatste minuut.