BEP F1 – Roda F1 (14 september)

Zaterdagochtend vroeg vertrekken, het valt voor ons ouders niet mee.. (of misschien spreek ik alleen voor mijzelf..) Gelukkig waren de kids wel wakker en sprongen we opgewekt de auto in richting Purmerend. Pascal en Joost zorgden voor de warming up, wij (meegereisde moeders en Age) dronken eerst een kop koffie in het heerlijke ochtendzonnetje.

De volgende 4 mochten van coach Pascal het eerste kwartje starten:

Fenne Noud Olle en Maddy

Er werd gelijk fanatiek verdedigd, ballen onderschept, goed overgespeeld, en geschoten op de korf, maar helaas geen Roda doelpunt. BEP had meer geluk en scoorde de 1-0.

Bart, Lens en Anna hadden dit  vanaf de kant gezien, en wisten wat hen te doen stond toen zij het 2e kwartje ingezet werden. Maddy bleef in het veld en was onze 4e Rodiaan.

De ouders langs de kant werden eindelijk wakker en begonnen zich ook te laten horen. En ja hoor, wat een geluk. Na een mooie onderschepping van Maddy, werd de bal snel overgespeeld richting de  korf van BEP en BAF, afgemaakt door Bart. 1-1! Hier bleef het helaas bij, al waren er genoeg kansen op 1-2.

Het 3e kwartje dan. Gaat het dan nu gebeuren?? Zal de bal nu wel vaker door de korf gaan?

Anna Fenne Noud en Olle werden binnen de lijnen gebracht. Het zweet op het voorhoofd, rode wangen, en fanatieke blikken. En vooral, big smiles op het gezicht!! Wat een gezellige ploeg is de F1! Vriendjes en vriendinnetjes van elkaar en dat werkt blijkbaar, want de kids wisten elkaar goed te vinden. En daar was hij eindelijk: de 1-2 gemaakt door Anna.

BEP probeerde hier en daar ook een bal door onze korf te krijgen, maar gelukkig ging dat mede door het goede verdedigen van Roda niet lukken. Olle onderschept de bal en gooit met een strakke pass Anna vrij. Zij schiet, en ja hoor 1-3!!

De nodige vreugde sprongetjes en high five’s werden gemaakt.

Nadat de scheidsrechter had gevloten voor een korte pauze, begon het laatste kwartje met Maddy Lens Bart en Anna in het veld.

Bart had nog maar 1 kwartje gespeeld, dus stond te popelen!! En helemaal met opa en oma langs de lijn was hij van plan wat te laten zien!! En dat deed hij!

1-4 Bart (na 4x missen vd andere Rodiaantjes)
1-5 Bart
1-6 Bart

De buit was binnen!! Een opgeluchte coach, blije kids en tevreden ouders. Wat wil je nog meer? Oh, en nog een heeeele zaterdag in het verschiet, want het was nog maar 10 uur! Toch ook wel lekker, zo vroeg op in het weekend 😉