Bestuurs-Update 3 mei 2020

Beste leden, de jeugdtrainingen kunnen weer van start gaan, meer informatie hierover en nog wat andere updates volgen hieronder:

 • Vanaf aanstaande donderdag 7 mei zullen de trainingen voor de jeugd weer van start gaan! We hebben al veel enthousiast reacties gehad en hebben er veel zin in. Een trainingsschema komt zsm. op de Roda website en Facebook te staan en zal via de groepsapps worden gedeeld.
 • Er komt een hoop kijken bij het opstarten hiervan. Het bestuur, met hulp van JC, stichting beheer en anderen, hebben de Corona protocollen van de gemeente Zaanstad, de KNKV en NOC/NSF nauwkeurig bestudeerd en deze verwerkt in drie Roda specifieke protocollen: voor sporters, ouders en trainers. Ook is er hard gewerkt om middelen voor de hygiëne en afzettingen te bemachtigen. Handgels zijn deze dagen een schaars goed.
 • Als de trainingen van start gaan zijn ouders, verzorgers en andere toeschouwers niet op de Roda accommodatie toegestaan. Zet je kind dus svp vooraan de straat of anders bij de toegangspoort af. Uitzonderingen alleen met goedkeuring van bestuur.
 • Deze protocollen worden zsm. verspreid onder de doelgroepen via de groepsapps van de trainers, contactouders en de verschillende teams. Ook zullen ze op de Roda website worden gepost. (terug te vinden onder beleid – corona protocol) Lees het protocol dat voor jou van toepassing is goed door! Vragen kunnen aan je trainer of naar het bestuur gesteld worden. Vragen van trainers kunnen worden gesteld aan het bestuur.
 • Er zijn Roda corona-coördinatoren aangesteld vanuit o.a. bestuur en JC. Deze coördinatoren zullen tijdens de trainingen aanwezig zijn om te zorgen dat de voorschriften betreft hygiëne, materiaalgebruik, afstand, etc. goed worden nageleefd. Ook zijn zij aanspreekpunt voor trainers en sporters. Dit is een voorwaarde van de gemeente om veilig van start te kunnen.
 • Trainingen voor Kangoeroes zullen op zijn vroegst 23 mei beginnen, trainingen voor niet leden worden ook bekeken, maar zullen pas in juni kunnen starten.
 • De trainingen zullen in principe tot eind juni doorgaan. Vooralsnog zal iedere ploeg 1x per week trainen. Na de eerste paar weken zal worden geëvalueerd of ploegen ook 2x per week kunnen trainen.
 • Er is vanuit de gemeente overleg geweest (via Skype verbinding) met de Zaanse korfbalclubs en het sportbedrijf. Roda heeft hier ook aan meegedaan en dit was een nuttige bijeenkomst. De andere clubs starten ook de komende week of de week na de schoolvakantie.
 • Onze penningmeester is het gelukt een tegemoetkoming schade COVID-19 goedgekeurd te krijgen van de rijksoverheid. Dit is erg goed nieuws en zal voor een groot deel de misgelopen kantineomzet goedmaken.
 • De KNKV int ondertussen gewoon de clubcontributies. Wel hebben zij besloten scheidsrechterskosten en boetes niet te innen, wat weer wat scheelt.
 • Stichting Beheer heeft inmiddels alle materialen die bij de sporthallen weer terug naar het Roda veld kunnen halen. Dit had nog wat voeten in de aarde, dus we zijn blij dat dit tijdig gelukt is.

Sportieve Groet,
Het bestuur

Hieronder zijn de links naar de coronaprotocollen lees deze goed door:

CORONA PROTOCOL WKV RODA – OUDERS EN VERZORGERS

CORONA PROTOCOL WKV RODA – TRAINERS

CORONA PROTOCOL WKV RODA – SPORTERS