Bestuurs-update 8 juli 2020

Voordat iedereen gaat genieten van een welverdiende vakantie, hierbij nog een laatste bestuurs-update in Coronatijd.

 • Wegens nieuwe besluiten van de overheid zijn de regels omtrent sporten per 1 juli verder versoepeld. Roda zal vanaf heden geen eigen protocollen meer volgen, maar die van het NOC-NSF gebruiken. Het NOC-NSF protocol is te verkrijgen via deze link: https://nocnsf.nl/sportprotocol.
 • Het belangrijkste nieuws is dat ook sporters van 18 jaar en ouder binnen het veld weer binnen 1,5 meter afstand van elkaar mogen komen tijdens trainingen en wedstrijden, eindelijk weer ouderwets partijtje dus. Elkaar high-fives geven, knuffelen na een doelpunt en hard schreeuwen zijn onder andere niet toegestaan.
 • Kleedkamers en kantine mogen ook weer open. Daar moet nog steeds ‘gewoon’ de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Toeschouwers zijn weer welkom tot maximaal 250 personen op buitenlocaties en met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Schreeuwen en spreekkoren zijn niet toegestaan – de supportersclub zal zich nog even moeten inhouden.
 • Dit zou betekenen dat de veldcompetitie na de zomer weer van start kan gaan en dat ook oefenwedstrijden in augustus gespeeld kunnen worden. We houden verdere berichtgeving vanuit de KNKV hierover nauwlettend in de gaten en zullen onze leden zsm informeren als er meer bekend is.
 • Vanaf augustus zullen er geen Corona coördinatoren meer bij trainingen aanwezig zijn. Trainers/begeleiders worden verzocht toe te zien op de naleving van de regels door de sporters. Het bestuur zal verder als Corona aanspreekpunt fungeren voor leden en externe partijen en is bereikbaar voor vragen of opmerkingen (telefonisch of via bestuur@wkvroda.nl).
 • Al met al dus een hoop goed nieuws, maar voorzichtigheid blijft geboden en een nieuwe opleving van het Corona virus kan nog steeds roet in het eten gooien.
 • Dan nog overig nieuws, te beginnen met het bericht uit de TC dat er 3 nieuwe senioren leden zijn aangemeld. Het bestuur heet Sem, Lieke en Natasja van harte welkom en wenst jullie heel veel succes en plezier toe bij RODA! Complimenten aan onze TC voor het binnenhalen van deze versterkingen, het resultaat van talloze telefoontjes, mails en extensieve scouting.
 • Ook zijn we zeer verheugd te melden dat alle junioren van het vorige seizoen overgaan naar de senioren! Allemaal hebben ze gedurende juni al meegetraind met de selectie en RODA 3-4 en zijn klaar voor een nieuw avontuur.
 • Tijdens de vakantie zal er op het RODA veld 2 keer (30 juli en 14 augustus) een korfbal experience worden gehouden in samenwerking met het Sportbedrijf Zaanstad van Gemeente Zaanstad. De flyer is gepost op onze website en RODA facebook evenals een link om je aan te melden. Dus ben je 8 t/m 12 jaar en ga je niet op vakantie, schrijf je in en doe mee! Leden en niet leden zijn allemaal van harte welkom.
 • Na de zomer zal het gehele RODA terrein en de Kemphaan worden omgeturnd tot Rookvrije Zone op initiatief van Stichting Beheer. Meer details hierover zullen in augustus via website worden gecommuniceerd.
 • Het bestuur zal na vele Skype meetings half augustus weer voor het eerst in lange tijd in de Kemphaan in levende lijve vergaderen. We kijken uit naar de jaarverslagen van de commissies en verwachten dat de ALV doorgang kan vinden op 2 oktober. Meer details en precieze locatie voor de ALV (Kemphaan, RODA veld, Gymzaal of ergens anders) volgen binnenkort.
 • Tot slot, geniet van jullie vakantie en tot snel op het veld!