Bestuursupdate 26 januari 2022

Na wat voelde als een lange winterslaap is het eindelijk weer zover, het korfballen gaat weer van start! Anderhalve maand zijn er geen wedstrijden gespeeld wegens de strenge lockdownmaatregelen. Tijdens de persconferentie gisteren werd duidelijk dat wedstrijden in de amateursport weer kunnen plaatsvinden met publiek. Hiervoor geldt wel dat bezoekers een Coronatoegangsbewijs, oftewel QR code, moeten laten zien voor binnenkomst volgens het 3G-systeem (getest, gevaccineerd, genezen).

De korfbalbond KNKV heeft besloten dat breedtesport wedstrijden (waaronder al onze jeugdteams vallen) per direct doorgang kunnen vinden. Wedstrijdsport, waar al onze seniorenteams in spelen, gaat weer van start vanaf zaterdag 5 februari. Het bestuur, de Jeugdcommissie en vele andere vrijwilligers zijn momenteel koortsachtig bezig om voldoende zaalcommissarissen, QR-code controleurs en scheidsrechters te vinden om de komende speelronde op 29 januari goed te laten verlopen. De komende speelrondes zal er een beroep worden gedaan op Roda leden en ouders van onze jeugdleden om hieraan mee te helpen. Houd de groepsapps en andere communicaties dus goed in de gaten en help een keer een uurtje mee, zonder extra hulp gaan we het niet redden.

Alle teams zullen er rekening mee moeten houden dat de komende tijd relatief veel wedstrijden niet door kunnen gaan of verplaatst moeten worden naar een doordeweekse trainingsavond, dit omdat er momenteel veel kinderen en volwassenen ziek zijn of in quarantaine zitten. Ook zal er waarschijnlijk een extra beroep worden gedaan op invallers om de teams die wel spelen volledig te krijgen. We rekenen op iedereens begrip en steun!

Tot slot willen we onder jullie aandacht brengen dat vanaf begin dit jaar alle jeugd en seniorenteams een volledig nieuwe webpagina op www.wkvroda.nl hebben, met een teamfoto’s die begin dit seizoen door diverse getalenteerde fotograven geschoten zijn, programma’s, uitslagen en standen. Dit is mogelijk gemaakt door onze webmaster Maarten Hos jr. die hier heel wat uurtjes in heeft gestoken en wie wij zeer erkentelijk zijn. De gegevens op deze teampagina’s komen direct van de KNKV database en worden iedere week automatisch ge-update, net als in de KNKV app die veel van jullie ook zullen kennen. We zijn heel blij met deze toevoeging en hopen dat onze leden en hun ouders en grootouders hier veel gebruik van zullen maken.

Met Sportieve Groet,
Het Bestuur