Bestuursupdate juli 2022

Beste leden, ouders en andere geïnteresseerden. Seizoen 2021-2022 zit er sinds een paar dagen helemaal op, nadat we als bestuur vorige week nog een laatste keer vergaderd hebben. Doormiddel van deze bestuursupdate wilden we graag nog een aantal belangrijke en/of leuke zaken met jullie delen voordat je op vakantie gaat of wellicht al bent.

 VVV Westzaan 100 jaar

Op 24 juni was Roda te gast op de receptie ter ere van VVV Westzaan’s 100 jarig bestaan. De mijlpaal van 100 jaar was in 2021 al bereikt, maar de viering moest een jaar worden uitgesteld ivm. corona. Als bestuur hebben we Westzaan een reclamebord voor 1 seizoen cadeau gedaan en onze buurtgenoten van harte gefeliciteerd met hun jubileum. Wat verder nog opviel was de perfecte staat van de kantine van Westzaan, met vernieuwde bar, lichtkoepel op het dak en een extra verdieping met bestuurskamer (of was het besprekingskamer) die recentelijk zijn gerealiseerd. Zeker een inspiratiebron voor onze eigen verbouwingsambities, waarover later meer.

 Financiële updates

KNKV ism. NOC/NSF hebben de afgelopen maanden een actie gehouden waarin zij 1000 Euro beschikbaar stelden voor korfbalverenigingen met een goed onderbouwd verzoek. Namens het bestuur heeft Piet verzoek ingediend en een aantal weken geleden kregen wij de bevestiging dat het bedrag aan Roda is toegekend, met als voorwaarde dat dit binnen 2 maanden besteed en verantwoord wordt. We hebben al goede ideeën voorbij zien komen en zullen deze zsm. uitwerken. Het bestuur heeft de Roda Korfbalacademie opgegeven bij Rabo Clubsupport. Dit is een unieke kans om de leden van de Rabobank in regio Zaansteek te overtuigen om op Roda te stemmen en hiermee extra sponsoring te werven ten behoeve van de trainingen op scholen in Westzaan en Assendelft door Korfbalkids. Wij zullen via de bekende kanalen iedereen oproepen om te stemmen wat mogelijk is van 5 t/m 27 september.

BBQ einde seizoen

De seizoensafsluiting met BBQ was zeker een van de hoogtepunten van het seizoen. Het werd een groot succes met erg mooi weer, veel ouders en jeugdleden, seniorenleden en vrijwilligers, en nog een paar leuke wedstrijden van Roda 1 en 2 erbovenop. In totaal waren er meer dan 170 aanmeldingen voor de BBQ (met producten van slagerij Veenboer en Geert, Dennis en Koen Hauz. achter de gasbranders), een absoluut record! Deze dag werd mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers van o.a. de evenementencommissie, de kantinecommissie, de JC, en het bestuur zelf. De foto’s van Luzan Hos hebben jullie al kunnen bewonderen op de website. Zoals gebruikelijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid nemende trainers en spelers goed in het zonnetje te zetten.

Verbouwingsplannen Kemphaan

Het is qua informatie m.b.t. de verbouwing van de Kemphaan al een tijdje stil. Echter achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen. We hebben besloten om het tijdspad wat we in eerste instantie voor ogen hadden los te laten. Hierbij even de stand van zaken.

We zijn in gesprek met de gemeente om er zeker van te zijn dat we de komende jaren op ons complex mogen blijven (de grond waar we op zitten is van de gemeente en het clubhuis is van Roda). We ontvangen hopelijk zeer binnenkort de bevestiging van de gemeente dat dit daadwerkelijk het geval zal zijn. Ondertussen zijn het bestuur en de stichting beheer aan het bespreken welke werkzaamheden gecombineerd kunnen worden aan de gevel en de binnenzijde van De Kemphaan, evenals op het buitenterrein. Als dit duidelijk is kunnen verschillende aannemers benaderd worden voor het opstellen van een offerte.

Degradatie Roda 1

Helaas is Roda 1 de afgelopen veldcompetitie uit de eerste klasse gedegradeerd. De laatste weken speelde het eerste zijn beste wedstrijden van het seizoen en werd er o.a. gewonnen van mededegradatiekandidaat Apollo. De revival werd net te laat ingezet en zodoende komt Roda 1 volgend seizoen op het veld uit in de 2e klasse en in de zaal in de 1e klasse. Er ligt voor komend seizoen een mooie uitdaging voor de selectie om te strijden voor de titel op het veld.

Nieuwe trainers selectie

Het is de TC (bedankt Bernlef!) weer gelukt om na het afscheid van Tim en Ivan, twee nieuwe trainer/coaches voor de selectie te vinden. Niels Voorneveld gaat Roda 1 coachen en clubman Arno Heermans Roda 2. Namens het bestuur hebben Age en Joris een introductiegesprek met Niels gehad dat erg positief verliep. We hebben met Niels een ervaren trainer/coach (o.a. 4 jaar ZKC 1) in huis gehaald, een echte Zaankanter en KZer die de competitie waar Roda 1 volgend seizoen uit zal komen goed kent en ook iemand die het belang van vrijwilligers en een goede connectie met de jeugd op waarde kan schatten. We zijn zeer blij met Arno als nieuwe trainer van Roda 2 en zien het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.

Jeugdkamp Egmond

De laatste weken van het seizoen zijn er nog een hoop activiteiten georganiseerd voor onze jeugdleden. Na 2 jaar kampen op het Roda-terrein, was het nu tijd voor de overtreffende trap met een ‘echt’ kamp op locatie in Egmond. Dit was een groot succes, met kleine oogjes als resultaat. Vele begeleiders uit alle seniorenteams van Roda (!) bezorgden 50+ kinderen de tijd van hun leven (en vast ook nog wat schrik tijdens de spooktocht in het donker), plus 1 ouder, die het einde van het kamp na een ongelukkige val helaas niet heelhuids gehaald heeft, Patrick beterschap! Anne bedankt voor het delen van de foto’s.

Nagenoeg alle jeugdteams hebben een leuk teamuitje als afsluiting van het seizoen meegemaakt, gefinancierd met de inkomsten van de grote Clubactie van de JC. Van een dagje zwembad tot suppen bij Camperduin, er werd volop genoten door jeugd en hun trainers. Na de 2e veldhelft buiten hebben we ook nog eens 4 jeugdkampioenen mogen feliciteren na, dit zijn in willekeurige volgorde de E1, de B1, de E3, en de A1. Stuk voor stuk mooie prestaties en het resultaat van een seizoen lang verder ontwikkelen. Al iets eerder, maar zeker nog een vermelding waard, was het Schoolkorfbaltoernooi, met maar liefst 350 kinderen van 7 scholen die deelnamen gedurende 2 dagen. Het was al weer 3 jaar geleden, maar de organisatie verliep goed mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de JC.

Tot slot

Zet alvast in je agenda: de datum voor de algemene ledenvergadering is bekend en deze zal plaatsvinden in de Kemphaan op 4 november aanstaande. De kledingcommissie zal bij de jeugd vanaf komend seizoen een nieuw beleid voeren voor het beheer van de wedstrijdshirts. Deze zullen per speler in bruikleen gegeven worden, en kunnen dan wanneer ze te klein worden, ingeruild worden voor een groter exemplaar. Shirts worden niet meer centraal verzameld na de wedstrijd. Verdere details zullen voor aanvang van het nieuwe seizoen worden gecommuniceerd.