Blauw-Wit D1 tegen Roda D1

Voor de D1 ging de wekker vroeg vanmorgen. Het was nog lekker warm in onze bedjes maar we moesten eruit want er stond een inhaalwedstrijd gepland tegen Blauw-Wit. Buiten was het koud en er stond een gure wind. We waren blij dat we nog 1 keer de zaal in mochten en niet blauwbekkend langs een veld hoefden te staan. Deze blijdschap was maar van korte duur. Het leek wel of Blauw Wit vannacht alle ramen en deuren had open gezet en de Siberische beer binnen gelaten. Bokkoud was het in de sporthal. Eerst dus maar even een warm bakje thee voordat we ons tegen elkaar nestelen op een koude tribune.

Met een paar blauwe lippen en een rilling in mijn stem riep ik “Kom op Roda zet ‘m op!!” terwijl ik ondertussen mijn handjes probeerde warm te klappen. Het was begonnen en de spelers waren gelukkig wel goed warm. Roda ging flitsend van start. De spelers in het aanvalsvak wisten elkaar goed te vinden en al snel zagen wij de eerste doorloper en werd er gescoord door Kyra. Helaas was Blauw-Wit ook warm en volgde de gelijkmaker al snel. Floor was lekker gretig en scherp aan het spelen. Ze kreeg de kans om op de korf te schieten maar deze bal mistte. Ze ving ‘m af, deed nog een poging en deze keer was het wel raak. 1-2! Daarna maakte Blauw-Wit 2-2. Gelukkig bracht het omgekeerde rokje van Floor geluk. De doorloopbal die zij gooide draaide op de korf en viel aan de goede kant van de mand. Opnieuw een voorsprong voor Roda maar opnieuw kwam Blauw-Wit vlak daarna op gelijke stand.

Na wisseling van vakken kwam Blauw-Wit meer in balbezit en zakte Roda in. Toch was daar ineens een kans voor Roda. Door een fout in de verdediging bij Blauw-Wit ontstaat er een chaotisch moment. Felix krijgt ineens de bal cadeau en staat ook nog eens vrij voor de korf. Hij twijfelt geen moment en schiet. De bal gaat erin en Felix zet 3-4 op de teller. Blauw-Wit maakt opnieuw de stand gelijk en met een stand van 3-3 was het rust.

Ondertussen kregen wij steeds meer zin in een warme chocolademelk maar die moest nog even wachten. Al snel waren de spelers weer terug van hun tactiekbespreking en kon de 2e helft van start gaan. Amy bleef helaas aan de kant want door een opgelopen blessure aan haar hand kon ze niet meer spelen.

Na de rust lijken de spelers van Roda bevangen door de kou en van slag door het gemis van Amy. De scherpte gaat eraf en het tempo zakt in. Blauw Wit heeft minder last van de Siberische beer en profiteert daarnaast van de beer die ze in het veld hebben gezet. Isa staat tegenover een beer van een meid die twee keer zo breed en drie koppen groter is. Isa is gelukkig creatief en laat zich niet ontmoedigen maar ze heeft het natuurlijk moeilijk tegen zo’n grote en sterke tegenspeelster. Later hoor ik dat Blauw-Wit deze dame heeft geleend uit de C1. Beetje flauw en onsportief en niet nodig want er stond in feite niets meer op het spel. Dan gaat het toch om een leuk potje spelen tegen elkaar zou je denken…… We weten natuurlijk niet wat de reden is geweest om deze dame op te stellen maar een beetje jammer was het wel.

Blauw-Wit loopt in de 2e helft punt voor punt uit. Het staat 6-4 als Yves van onder de korf kans krijgt om te schieten. Hij maakt 6-5 en op dat moment is er nog een klein beetje hoop. Blauw-Wit krijgt veel kansen maar heeft weinig geluk. Roda had hiervan kunnen profiteren maar speelt slordig en leidt keer op keer onnodig balverlies. Het ventieltje lijkt eruit getrokken. Blauw Wit loopt uit naar 7-5 en als ze daarna 8-5 maken dan weten we dat het gedaan is. Felix krijgt in de laatste minuut nog een vrije bal maar deze mist helaas. Dan klinkt het fluitsignaal en zit het erop. Jammer want in de eerste helft leek Roda goede kansen te hebben. Door de uitval van Amy en de beren op de weg was Roda in de 2e helft de weg kwijt. Volgende keer laten we dat niet meer gebeuren en gaan we er gewoon er dwars over 😉