Camping Korfbal.

In het weekend van 31/3- 1/4 is de veldcompetitie hervat. Onze selectie ( 1 + 2) moesten op zaterdag 31 maart tegen de teams van Tjoba in ’s Heerhendrikskinderen ( dicht bij Goes) in Zeeland spelen, bijna 200 km van Westzaan af! Dat weekend was het “Paasweekend” . Persoonlijk vind ik het spelen op de Feestdagen ( Paas, Pinkster, Kerst) geen gelukkige periode om competitie te spelen, maar de verenigingen gaan daar schijnbaar mee akkoord.

Het genoemde weekend mocht de selectie bijna 400 km rijden om 70 minuten te mogen /moeten korfballen! Ik vind dat op ons niveau ( eerste klas) en alles wat er onder komt men niet verder mag rijden dan 125-150 km per rit. Dat houd dus in dat RODA kan korfballen in Noord en Zuidholland, Utrecht, Gelderland ( Veluwe)  en de Flevopolder; verenigingen genoeg en dus dichter bij huis. Overigens kunnen de verenigingen na afloop van het seizoen bij de korfbalbond een verzoek indienen in welke regio men wil spelen! Niet altijd zal een verzoek gehonoreerd worden , maar als men niets vraagt is er ook geen kans dat men niet ver hoeft te reizen!

De korfbalbond heeft het Campingkorfbal geïntroduceerd, RODA mocht als één van de eerste hier aan meedoen en moest  op Paaszaterdag in ’s Heerhendrikskinderen spelen en kon zo dus gebruik maken op een camping de Paasda-gen door te brengen. In het Pinksterweekend komt er waarschijnlijk een Zeeuws team naar de Zaanstreek en kunnen dan op de camping in Bakkum overnachten. Zo is het “Campingkorfbal” geboren! Zo ver ik weet, hebben de Rodianen geen gebruik gemaakt om de Paasdagen op een camping in Zeeland door te brengen!

Cor de Jager.