Celeritas A1 – Roda A1

Rise and Shine! Het zonnetje schijnt eindelijk weer, de narcissen komen op, de mondkapjes mogen bijna weer af. Het mooiste van alles: we mogen weer naar de sporthal! Het voelt als nostalgie. Helemaal omdat ze in de Struijk spelen. Deze sporthal staat in mijn oude buurtje. Jeugdsentiment met een kantine waar nog kanten gordijntjes hangen, de prijzenkast vol staat met vergane glorie en in een zaal gespeeld wordt waar de discolampen van de Zaanse rollerclub het plafond versieren. Bijna heb ik spijt dat ik mijn rolschaatsen heb thuisgelaten. Nu nog een Dolly Dots muziekje erbij en het feest is compleet!
Ik dwaal af want we komen hier niet-bindend te rolschaatsen maar om te genieten van een mooie korfbalwedstrijd van de A1 tegen ZKC. De tribune is goed gevuld met blije mensen die eindelijk weer wakker zijn geworden uit een te lange winterslaap Sommige herken ik bijna niet meer en zijn iets grijzer geworden. Het staat goed en ook de rest van de trouwe aanhang ziet er fris en fruitig uit. Het is weer ouderwets gezellig maar het draait natuurlijk om de sport. De spelers van de A1 zijn niets veranderd of toch wel? In een paar maanden tijd zijn deze pubers nu uberpubers of gebruik ik nu een term die nergens op slaat? Geen idee. Wat ik wel weet is dat ze enthousiast in het veld staan en er weer zin in hebben!

De openingstreffer was voor Jaël. Met een mooi schot van afstand maakte ze 0-1. Ze kunnen het nog! Vanaf de start gaan ze vol gas. Er is een hoog speeltent, scherpte en vooral ook veel spelplezier. Er zijn veel kansen in aanvalsvak. We zien een mooie Doorloopbal van Kyra op aangeven van Pim. Helaas net naast. De coaches Remco en Koen staan weer vol vuur langs de lijn. De instructies zijn duidelijk en worden goed opgevolgd.
Na wat proberen, schaken en opnieuw proberen is het Tara die van afstand 2-0 maakt! Excellent shot! Ze kon maar kort genieten van deze mooie aktie. Even later is het een enorme domper als ze met een blessure naar de kant moet. Een enkel zat klem en dat was een pijnlijke aangelegenheid.
Het spel gaat door. De bal is veel in het aanvalsvak van Roda. Er is veel balbezit en de bal wordt makkelijk rond gespeeld maar scoren blijft een uitdaging.

Na de rust komt daar verandering in. Het is Iris die direct in de eerste minuut met een mooie treffer de stand op 0-3 zet. Vlak daarna krijgt Pim opnieuw de kans op te scoren via een Strafworp. Dit keer is het raak en maakt hij 0-4
Felix is er ook en in vorm als vanouds. Hij maakt 0-5 met een balletje die hij heel nonchalant raak schiet.
Kyra laat zien dat ze ook van afstand de korf nog steeds makkelijk weet te vinden. Met een prachtig schot maakt ze 0-6. Ondertussen gunnen we ZKC ook een punt. Ze knokken er nog steeds voor maar ze krijgen weinig ruimte en hebben weinig geluk. Roda is en blijft de sterkste partij. En eindelijk scoort ook de langste jongen uit het veld. Van afstand maakt Yves 0-7. Vlak daarna is het Iris die voor de 2e keer scoort. Ondertussen heeft deze verslaggeefster het er maar druk mee want het regent punten. ZKC maakt de eerste treffer en zet de stand op 1-8.
Teamplay, snelheid, plezier, het is er allemaal en het is een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Kyra maakt met een slimme doorloopbal 1-9.
Dan krijgt Yves nog een Strafworp en gaan we richting de dubbele cijfers. Er volgt een prachtig één-tweetje tussen Pim en Yves en Pim zet de stand op elf.
En Felix doet aan het eind van de rit nog een keer zijn doorloopkunstje en maakt 12-1. Wat een mooie start en wat heerlijk dat we weer naar dit soort leuke wedstrijden mogen kijken. Super dat de A1 na weer een lastige winter deze inzet en veerkracht laten zien. Toppers zijn het!

En Luzan Veenendaal bedankt voor de mooie foto’s!