Celeritas A1-Roda A1

De A1 had vorige week een vrije ronde dus vandaag de eerste wedstrijd in de zaal. Inmiddels is Naomi het team komen versterken waar we heel blij mee zijn. In de aanval beginnen Maaike, Anne van E., Naomi (als jongen omdat Sjoerd er vandaag niet is) en Daan. In de verdediging Eva, Celeste, Junior en Jelle. Anne van B. op de bank en Zoë als toeschouwer.

Je zou denken zo’n eerste binnenwedstrijd dan moet je er even inkomen maar niets blijkt minder waar. Maaike opent de score met een schot van dichtbij;0-1. Daarna krijgt Roda een strafworp die Daan er keurig in gooit;0-2. Na een minuut of 8 scoort Eva van afstand 0-3 en even later weer Eva met een afstandsschot 0-4. Ook Celeritas weet de korf te vinden en zo wordt het 1-4. Maar direct daarna scoort Daan met een doorloopbal 1-5. Celeritas maakt 2-5 maar Eva snelt haar dame voorbij en maakt zo 2-6. Celeritas probeert aan te haken door 3-6 te scoren. Vervolgens gaat Celeste door haar enkel en kan niet meer verder spelen. Er wordt snel een icepack gehaald en Anne van B. neemt haar plaats in in het veld. Celeritas krijgt een strafworp en komt met 4-6 wel erg dichtbij. Maar het is Eva die met 2x een zuiver afstandsschot de score op 4-8 brengt. De scheidsrechter kent Celeritas weer een strafworp toe :5-8. Daan schiet, vangt zijn eigen bal af en scoort alsnog 5-9. Anne van B. brengt met een schot vanachter de korf de 10 op het scorebord. Eva scoort van dichtbij En dan Celeritas weer zodat het 6-11 is. Voor de rust  (ja het is nog niet eens rust!) scoren Daan en Eva nogmaals van afstand wat de ruststand op 6-13 brengt.

Na de rust hetzelfde beeld. Roda blijft scoren en Celeritas pakt af en toe een puntje mee. Eva scoort als eerste na de rust van afstand 6-14, Celeritas 7-14, Daan 7-15 en Celeritas 8-15. Dan doorloopballen van Eva, Daan, Naomi en nog een keer Eva. Dat is dan 8-19. Eva weer met een afstandsschot 8-20. Celeritas 9-20. Anne van E. van halve afstand 9-21. Celeritas haalt ook de 10 doelpunten:10-21. Junior scoort de 10-22. Roda krijgt nog een strafworp maar deze wordt gemist. Daan scoort even later 10-23 en een strafworp voor Celeritas brengt de einduitslag van 11-23 op het scorebord.

Een goed begin voor de A1. Ietwat geflatteerd misschien want deze tegenstander gaf veel ruimte maar de kansen die je dan krijgt moet je wel pakken en dat deden de spelers van Roda vandaag zeer goed. Ook het spel zag er gevarieerder uit dan voorheen dus ze zijn zeker op de goede weg. Volgende week dezelfde tegenstander maar dan thuis.

Heleen