Celeritas C1- Roda C1

“Wie maakt er vandaag het verslag?” Het staat al 0-3 als die vraag klinkt op de tribune. En dan hoor ik ineens mijn naam. Nee toch? Ja toch wel. Ik schijn aan de beurt te zijn………….Gelukkig heb ik altijd mijn notitieboekje op zak en gelukkig heeft de rest van de tribune goed opgelet. Wie maakte de eerste drie punten? Dat waren Yves, Amy en Pim begreep ik vanaf de 2e rang. De laatste binnenwedstrijd van het seizoen speelt de C1 tegen Celeritas in Alkmaar. Natuurlijk hadden we vandaag liever buiten in het zonnetje gestaan. De lente is begonnen maar helaas moeten we nog een week of twee wachten voor we weer buiten langs de lijn staan. Met de klimaatverandering wordt het misschien tijd om de binnencompetitie in te korten 😉 .  Ik zal eens een balletje opgooien bij de korfbalbond. Lente of niet vandaag zitten we gewoon binnen op de tribune. Gelukkig hadden we een mooie skybox tot onze beschikking en kijk eens hoe groot en enthousiast de fanclub van de C1 is. De sfeer zat er goed in want er viel vandaag weinig te morren over de scheidsrechter of het spel dus kon er flink genetwerkt worden. En dat allemaal onder het genot van een broodje pindakaas en wat lekkers uit de snoeptrommel van onze teamoma. Kortom het was gezellig op de tribune; je zou bijna vergeten dat er ondertussen ook nog gespeel werd.

Vandaag geen wissels langs de kant dus het achttal in het veld moet het doen vandaag. Dat lukt vanaf begin af aan al goed. De ene mooie aanval volgt de volgende op. De bal gaat soepel rond en Celeritas komt maar weinig aan bod. De C1 was in topvorm. We zien doorloopballen, diverse verrassende combinaties, mooie schoten van afstand en slimme balletjes. Het hele team staat op scherp en Cathy en Rebecca hebben een makkie vandaag. Felix maakt 0-4 met een doorloopbal. Daarna is het Amy die twee maal achter elkaar scoort met beide keren een sleutelrol van Dorien die supergoed staat te spelen. Tara is het die daarna twee keer achter elkaar scoort. De 2e keer van grote afstand (dus die score telt eigenlijk dubbel). Dorien scoort het negende punt van de wedstrijd en geniet daar zichtbaar van met een Big Smile 😊 . Daarna is het Dorien die de bal aangeeft aan Yves en hij maakt 0-10. In de slotfase van de 1e helft is het Kyra die scoort en daarmee gaan we met 0-11 op het scorebord de rust is.

Spannend wordt het in de 2e helft niet. Celeritas maakt 2 punten in de beginfase. Daarna is het Amy met een doorloopbal en wordt het 3-12. Kyra scoort opnieuw met daarna nog een puntje voor Celeritas. Dorien heeft de smaak ook goed te pakken en scoort met een hele mooie doorloopbal 3-14. En dan is het Luuk die van afstand een hele mooie treffer maakt en daarmee heeft iedereen vandaag een score op zijn of haar naam staan! Pim maakt het laatste punt en daarmee eindigt de wedstrijd met een stand van 3-16. Geen spannend potje maar Leuk korfbal gezien van de C1 met veel mooie akties. Er zat plezier en een goede focus in en iedereen kwam aan bod. Goed gedaan en met deze winst op zak eindigt de C1 op de 3e plaats in de binnencompetitie.  Toppers zijn het!