Code Groen!

Je vecht om degradatie te ontlopen, je moet je laatste uitwedstrijd 250 km van Westzaan spelen (in Vlissingen), je vertrekt in de mist teneinde om circa 20.00 uur in Oost Souburg ( Zeeland) een wedstrijd te spelen tegen Fortis; je verliest de wedstrijd ( 21 – 14 ) en dan moet je ’s avonds laat nog eens 250 km terugrijden naar Westzaan, dan zit je niet lekker in je auto!

Maar dat was zaterdag niet het geval, want men wist dat mede degradatiekandidaat Rapid van het reeds gedegradeerde Weidevogels had verloren ( 22-16 ) en door deze uitslag blijft RODA eerste klasser!

Code Oranje is ingewisseld voor code Groen! Een heerlijk vooruitzicht als je weet dat je de laatste thuiswedstrijd (11/3) ontspannen, zonder druk kunt spelen tegen kampioenskandidaat HKC!

Ook het tweede moest dezelfde verre reis maken tegen dezelfde tegenstander. Ook het tweede verloor, daar komt nog bij dat Oranje Wit wist te winnen en dat daardoor de degradatiezorgen groter zijn geworden en het tweede in code rood is gekomen! Met deze feiten rijd je niet lekker terug naar Westzaan!

Maar behoudt kan nog steeds. Ga er voor mensen, pak de punten bij Oranje Wit! Sterkte en succes toegewenst!

Cor de Jager.

Naschrift redactie:

Het blijft een verre reis maar de selectie is zaterdagavond niet terug gereden, maar heeft in Zeeland overnacht. M.b.t de degradatieregeling geldt het volgende. De nummer laatst degradeert en de nummer voorlaatst speelt tegen de nummer voorlaatst van een andere poule (E). Rapid en Weidevogels staan, met nog een wedstrijd te spelen, beiden op 7 punten. Als deze stand zo blijft met nog een wedstrijd te spelen volgt een beslissingswedstrijd. De winnaar daarvan speelt vervolgens nog een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 uit poule E, waarschijnlijk IJsselvogels uit Moordrecht.