Competitie

Dan wat leuker nieuws. We zijn gelukkig al weer een paar weken terug op ons eigen nestje aan de Torenstraat met veldtrainingen en wedstrijden. De zon was ons zo nu en dan goed gezind, lekker met de zonnebril op kijken naar onze jeugd- en seniorenteams. Heerlijk ook om bij de jeugd die dartelende talentjes te zien spelen. Het is nu half mei en over een maand is de competitie al weer ten einde. Op 15 Juni staat de laatste speelronde gepland met 5 thuiswedstrijden (E2, D1, A1, 3e en 1e) en natuurlijk weer onze seizoen afsluiting met de jaarlijkse barbecue. Reserveer deze datum alvast in je agenda!

Zijn er nog mogelijke kampioenen in het vooruitzicht? Ja zeker, en als het mee zit zelfs een heleboel. Roda 2 staat 2e en speelt a.s. zaterdag tegen koploper Refleks 2. Bij winst komen zij samen met Refleks op een gedeelde eerste plaats te staan. Door het wegvallen van Triaz 2 zijn er daarna nog maar twee wedstrijden te spelen. Roda A1 heeft ook nog kansen. Als zij alle wedstrijden blijven winnen dan kunnen zij in het laatste speelweekend bij winst op ZKC kampioen worden. Datzelfde scenario geldt ook voor Roda C1 dat op 1 juni BEP zal moeten verslaan. Roda D1 staat er florissant voor en is met 6 punten uit 3 wedstrijden nog ongeslagen. De moeilijke uitwedstrijd bij KZ werd vorige maand al gewonnen zodat het kampioenschap nu al binnen handbereik ligt.

Roda E1 doet ook nog steeds mee om het kampioenschap, maar heeft met KZ en ZKV twee geduchte tegenstanders. Dat geldt ook voor Roda E2 dat bovenaan staat met 4 uit 3. Daar doen de andere drie tegenstanders zelfs ook nog mee, een zeer spannende competitie dus. Onze jongste pupillen doen het ook grandioos. Roda F1 staat ongeslagen bovenaan met 4 punten uit twee wedstrijden en ook Roda F2 heeft alles nog in eigen hand. Wat zou het mooi zijn als we al deze teams tijdens de seizoen afsluiting kunnen eren. Daarom aan alle ouders en supporters, laat je horen en schreeuw onze kanjers naar de overwinning.

Prijzenkast en feest

 Zoals jullie weten hebben wij in de Kemphaan op het kozijn van de ramen veel bekers en trofeeën staan.In onze opbergkast staan ook nog veel bekers in een doos. Het bestuur zou graag de mooiste bekers in een prijzenkast willen zetten. Er zijn op Marktplaats mooie tweedehands prijzenkasten te koop, maar misschien is er wel een ouder of spelend lid die graag zo’n kast voor de club zou willen maken. Of misschien hebben jullie wel een beter idee. We horen het graag.

Tot slot wenst het bestuur alle spelers, trainer/coaches, ouders, opa’s en oma’s en iedereen die Roda een warm hart toedraagt heel veel succes in deze beslissende fase van de competitie. Ben je een liefhebber van NL-talige muziek? Kom dan a.s. zaterdag even langs in de Kemphaan om een “bakkie” te halen en ga gelijk even op de foto met Glenn de Koning. Heel veel plezier en tot snel op het veld.

Namens het bestuur

Paul van den Bergh