De A1 kampioen

Net als op het veld is de A1 er wederom in geslaagd om kampioen te worden. Met overmacht werden de meeste wedstrijden gewonnen op een gelijkspel in Alkmaar na. Omdat de directe concurrent KVZ A1 vorige week verloor, was toen al duidelijk dat Roda A1 eerste in de poule zou worden.

Evengoed had zich aardig wat publiek verzameld om onze A1 te zien winnen van Groen Geel A3. Over deze pot, die pas ver in de tweede helft beslist werd, zullen we het niet te lang hebben. Met de buit al binnen werd het weliswaar 12-6, maar we zagen niet wat we het hele seizoen gewend waren.

 

De aansluitende huldiging werd opgeluisterd met vele mooie woorden. Als eerste was er een cadeautje voor coach Kelly die ondanks een recente operatie naar de wedstrijd was gekomen.

Vervolgens sprak Arno de A1 toe namens de selectie en bedankte hen voor het vele invallen en meetrainen. Hij had ook wat lekkers mee voor het team.

Namens de trainers had Noah voor het team en de individuele spelers een leuke en beetje plagerige toespraak, waarna Iris een prachtige karakterschets van de drie coaches gaf. Zo leerden we dat uiteindelijk niet “felle” Kelly maar juist Megan en Noah het beste kunnen mopperen en Kelly dan rustig blijft! Boven alles sprak er bewondering uit voor de aanpak en inzet van de coaches.

De jeugdcommissie kan zich hier alleen maar bij aansluiten. We hebben daarom voor een keer als eerste de coaches gehuldigd. In plaats van een medaille hebben we voor een keer gekozen voor een mok met paaseitjes. We weten niet wat het veldseizoen brengt, maar we weten wel dat deze A1 de overstap gaat maken naar de senioren en dit mogelijk de laatste huldiging  is.

Inmiddels is bekend wie de tegenstanders buiten zijn en hopen we er stiekem op dat we toch een laatste setje medailles nodig hebben voor deze toppers!