De F2 in de zaal

Na hun eerste serie wedstrijden op  het veld was het starten in de zaal ook wel een beetje spannend. De eerste wedstrijd was tegen DSO. Met Arno als coach ging de F2 volle kracht vooruit en deze tactiek pakte goed uit. Met mooie doelpunten van Romy, Ize en Femke werd er met 4-7 gewonnen.

De tweede wedstrijd tegen ZKC begon lekker, een 2-0 voorsprong door Femke en Carmen. Maar ZKC kwam  wat beter in de wedstrijd kwam gelijk, Femke ging voor de 3-4 en Romy zorgde met twee doelpunten voor de 5-3 voorsprong. Je zou haast denken. . .dat kan niet meer misgaan, maar de spanning werd ze iets te veel, ballen rolde net de verkeerde kant van de rand en ZKC. . . die had meer mazzel en won met 5-6. Dit was wel een kleine teleurstelling bij de F2-toppertjes.

En na al die Sinterklaasfeesten de wedstrijd tegen GroenGeel. Dit was weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Een wedstrijd met zeker hele goede momenten, het overspelen met elkaar gaat elke keer weer wat beter, maar de hele wedstrijd je tegenstander in de gaten houden is soms nog wel een dingetje. Er werden weer vijf mooie doelpunten gemaakt, maar helaas GroenGeel had er zeven. Gelukkig is er altijd nog zo’n heerlijke reeks strafworpen waarin ze allemaal kunnen laten zien dat ze al echt een goed schot krijgen. En dan zijn we nog maar een paar maanden bezig!

Vorige week zaterdag naar Badhoevedorp, we kenden ze nog van het veld, veel wilde jongetjes (en coach), maar vol met energie stonden de spelers van Roda al weer in te schieten. Gewoon zelf zonder coach!!! De wedstrijd ging flitsend van start en snel overspelen is echt leuk als je het doorhebt, zoef daar gingen ze weer. . . 1-0 Carmen, 2-0 Ize, 3-0 Romy, 4-0 Ize, dat is leuk korfballen! Maar daar was opeens een wissel bij Sporting Badhoevedorp, dit jongetje speelde fel en dat werkte aanstekelijk bij zijn teamgenoten, Roda F2 moest opeens weer aan de bak. Sp.Badhoevedorp kwam ook tot score, Carmen maakte nog een 5-2 weer na vlot overspelen, en Femke de 6-2. Oeps daar waren nog een aantal tegendoelpunten en stond het 7-6 zo vlak voor het eind. . . zelfs de coaches stonden met klotsende oksels en klamme handjes. . . maar daar was Romy 7-7 en het verlossende eindsignaal. Yeah we hebben niet verloren!!!!! En konden ze flink juichen.

Afgelopen zaterdag was dan alweer de laatste zaalwedstrijd van 2019 voor de F2, koploper Furore kwam naar de Koog. De F2 moest het vandaag (helaas) met vier spelers doen. Een vakantieganger een zieke en helaas geen hulptroepen uit de F3 en de superspeler van de F1 (bleek) zelf hard nodig bij de F1. Maar Ize, Romy, Carmen, Femke en de coaches waren vol goede moed en gingen ervoor. Het waren tenslotte maar vier keer 10 minuten. Het was meteen een pittig potje en het ging lekker gelijk op. Het vlot overspelen zorgde ervoor dat Femke de eerste drie doelpunten (1-1, 2-1 en 3-3) voor Roda kon maken, maar ook Furore wist het mandje te vinden. Carmen maakte een mooie 5-5. En Romy pakte veel ballen rond de korf en Ize daar waar ze maar even bij haar in de buurt kwamen. Het spelen van alle kwartjes bleek toch wel pittig, de spanningsboog is nog even te kort zo nu en dan, maar wat een bikkels ondanks de doelpunten die Furore bleef score gingen ze door. Elke keer na een onderschepping weer vol gas naar de andere kant. Femke score nog twee keer. En er was nog een 7e doelpunt maar van wie dat houden we geheim ;). Helaas ging Furore met de winst terug naar Krommenie. Maar wat is er hard gewerkt!

Wij zijn supertrots op dit super gezellige team! In het nieuwe jaar gaan we weer lekker trainen om nog beter te worden in gooien, vangen, schieten, van ver schieten, samenspelen en verdedigen!

Nu lekker vakantie even bijkomen, en dan gaan we 4 januari weer het veld in!

Fijne feestdagen en een goed sportief 2020 toegewenst!

Frank en Mariska