De kampioenen parade

Zojuist komt er een artikel binnen in mijn mailbox van NOC*NSF. Het staat op Sportplezier.nl Het gaat er om kinderen op inzet te stimuleren in plaats van op prestatie. Moeten we het eigenlijk nog wel over de kampioenenparade hebben? Ik sus mijn geweten dat door inzet de prestatie vaak volgt. En niet te vergeten plezier natuurlijk in je sport. Zonder plezier geen inzet!

Dus nu toch maar die kampioenen parade. Maar liefst 5 kampioenen bij de jeugd. Hier zijn ze dan: de C1, D1, E1, E2 en F1. Over de verrassing van de C1 hebben we het vorige week al gehad, toen ze koploper BEP versloegen. Ze zijn nu gedeeld kampioen. Ook de E1 verraste, vorige week nog de pechvogel, maar nu wonnen ze van koploper ZKV E1, waardoor hier maar liefst drie kampioenen zijn. Roda D1 is de volgende in het rijtje, zij versloegen BEP D2 met dubbele cijfers 10-2. Ook de E2 was geweldig op dreef. In de uitwedstrijd een heel benauwde overwinning en nu maar liefst een 13-6 overwinning op Groen Geel E4. En dan als laatste de F1. Zij waren een klasse apart in hun poule en werden ongeslagen kampioen.

Maar ook de andere teams hebben het heel goed gedaan. Voor de A1 was het seizoen misschien net iets te lang. De B1 deed het geweldig door in de laatste wedstrijd met 3-4 van kampioen OKV te winnen en met slechts een punt achterstand als tweede te eindigen. De E3 eindigde op een keurige tweede plaats achter het sterke Sporting Andijk E1.  De F2 ten slotte eindigde op een mooie 3e/4e plaats.