De Kroosduiker wint Roda Jubileum Schoolkorfbaltoernooi.

Winnaar groepen 7 en 8 Pittige 30+ kaas

Het is ieder jaar weer een verrassing wie als winnaar het Roda Schoolkorfbal toernooi verlaat. We hebben De Rank met alle hoofdprijzen zien vertrekken, De Regenboog en de Octant uit Assendelft. Maar dit jaar dus de Kroosduiker Noord uit Westzaan. En zo is de cirkel rond. Immers de eerste winnaar van het Roda Schoolkorfbal toernooi was in 1964 De Noorderschool (nu: Kroosduiker Noord). Nieuw was dit jaar bassischool De Dorpsakker met maar liefst 15 teams, ze vielen niet in de prijzen maar aan de resultaten te zien komen ze er aan.

Een grote deelname dit jaar, de finale moest zelfs bij kunstlicht gespeeld worden. Maar voor het zover was werden eerst de kampioenen van het Springkussen schieten gehuldigd. Dit was een Assendelfts feestje. Jasmijn van de Regenboog werd met overmacht winnaar met maar liefst 26 treffers in een minuut. Tweede en derde werden Sem en Luuk  uit groep 7 van bassischool de Dorpakker. Ze zijn klasgenoten en eindigden met de respectabele score van 20 op de gedeelde tweede en derde plaats. Een strafworpen serie moest de winnaar aanwijzen.

Winnaar groepen 5 en 6 de Kaastosti’s.

Dan nu de finales van de teams. Bij de groepen 5 en 6 stonden, De Kaastosti’s van De Kroosduiker en de Korfballende Leeuwen van De Rank tegen over elkaar. De Rank legde een zeer verzorgd spel op het kunstgras, maar de lengte in het team van de Kaastosti’s gaf uiteindelijk de doorslag: 2-0. Nog meer spanning was er in de grote finale van de groepen 7 en 8. Hier een duel van de Koala’s van de Octant tegen Pittige 30+ kaas van de Kroosduiker. Dit was een spannende wedstrijd waarbij de ploegen niets voorelkaar onderdeden. De Koala’s speelden met “diepe ballen” onder toeziend oog van hun gymleraar en topkorfballer Joost Breetvelt en namen verdiend een 1-0 voorsprong. In werkelijk de laatste minuut scoorde Evie van de Kroosduiker de gelijkmaker. Strafworpen moesten de beslissing brengen. En Pittige 30+ kaas won met 1-0 door een doelpunt van Mink. De broer van Mink heeft een korf in de tuin staan en daar zal vast op geoefend zijn.

De Schoolkorfbalcommissie kan terug zien op een heel geslaagd twee daags toernooi met mooi weer en veel deelname.

Winnaars Springkussen schieten Jasmijn van de Regenboog, geflankeerd door Sem en Luuk van de Dorpsakker.

Vandaag 18 en volgende week vrijdag 25 mei zijn er vervolgtrainingen op het Roda veld. Als het goed is hebben kinderen zich daarvoor aangemeld, maar ook als je niet aangemeld bent, ben je van harte welkom. Het is beide dagen van 17.00 tot 18.00 uur.

Op de foto’s de winnaars van het toernooi en de winnaars van het Springkussen schieten.