De Rabobank verbindt haar naam aan de Roda GIGA Kangoeroedag.

Vorig jaar was Roda een van de winnaars van het Rabobank en NOC*NSF programma voor Verenigingsondersteuning. In het nieuwe sponsorbeleid op het gebied van sport wil de Rabobank verenigingen ondersteunen op het gebied van: “maatschappelijk, duurzaam en gezond”.

Roda heeft een project uitgewerkt voor de thema’s maatschappelijk en gezond. Speerpunt in deze thema’s is meer kinderen aan het sporten te krijgen en te houden. Het lijkt zo van zelfsprekend dat kinderen sporten maar dat is het zeker niet. Uit recente cijfers van het RIVM/CBS (Rijksinstituut Voor Volksgezondheid en Milieu/ Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat ongeveer  een derde van de kinderen tussen vier en twaalf jaar niet wekelijks sport.

Met steun van de scholen uit Westzaan en een aantal uit Assendelft wil Roda daar iets aan doen. Met hulp van de Rabobank bieden wij op de scholen voor de oudere groepen vervangende gymlessen aan gericht op sport en bewegen en voor de groepen 1 en 2 , die hebben nog geen bewegingsonderwijs, speluren. Dat alles gericht om kinderen enthousiast te maken voor spo

De Kangadans in 2017

Een van de hoogtepunten is de Roda Giga Kangoeroedag op het Roda sportcomplex aan de Torenstaat in Westzaan voor basisschoolleerlingen uit de groepen 1 en 2 van de Westzaanse en een deel van de Assendelftse scholen. Dit festijn wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd op donderdag 7 juni, dus een jubileum in het 100 jarige jubileum van Roda. Wij verwachten weer heel veel kinderen. Het begint ’s ochtend om 9.30 uur. Het wordt natuurlijk weer afgesloten met de feestelijke Kanga dans.

Dit jaar is er nog iets bijzonders: de recent benoemde nieuwe voorzitter  van de directie van de Rabobank Zaanstreek Ariënne Kooter komt ‘s morgens ook naar de Giga Kangoeroedag. Want de Rabobank Zaanstreek maakt al deze projecten mogelijk om kinderen te stimuleren tot een gezonde levensstijl!

Wij verwachten op donderdag 7 juni rond de 250 kinderen van De Rank en de Kroosduiker uit Westzaan en de Regenboog, De Dorpsakker en de Rank uit Assendelft. En wij hopen natuurlijk op mooi weer om deze kinderen een hele fijne dag te bezorgen.

De scholieren van de opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid van het Trias in Krommenie begeleiden de dag voor de 5e keer!

Zaterdag 2 juni nog een spelcircuit van 9.45 tot 11.00 uur op het Roda veld.