De receptie en instuif zelf: uitbrengen Jubileumboek

Van tevoren waren de organisatoren en bestuur enigszins nerveus over de opkomst. Niet dat die te klein zou zijn, maar of het niet té druk zou worden.

Het uitreiken van het eerste jubileumboek door Luzan Veenendaal en Lida Visser aan Jeroen Olthof

Dat ging precies goed: de hele avond waren er tussen de 100 en 120 bezoekers. Voorzitter Paul van den Bergh trapte af, als volleerd ceremoniemeester leek hij alles onder controle te hebben. Age Knossen bedankte al degenen die op welke manier dan ook geholpen hebben het Jubileumboek te laten verschijnen. De redactieleden Lida Visser en Luzan Veenendaal hebben het boek vervolgens aan wethouder sport Jeroen Olthof aangeboden. Helaas kon corrector en taalkundig adviseur van de redactie Sef Naus door ziekte niet aanwezig zijn.

Wethouder Olthof complimenteerde de redactie met het fraaie boek waar hij al een kijkje in had kunnen nemen. Hij feliciteerde Roda met het 100 jarig bestaan en daarmee de vrijwilligers die dat in de afgelopen decennia mogelijk hebben gemaakt. Ook complimenteerde hij Roda met de fraaie accommodatie, midden in het dorp, waar de vereniging al meer dan zestig jaar gehuisvest is en die tijdens zijn wethouderschap van zeven jaar nooit ter discussie heeft gestaan. Ook roemde hij de belangrijke rol van sportverenigingen in lokale gemeenschappen en nu in het bijzonder Roda, waar jaar na jaar, ongeveer 12.000 sporters gekorfbald hebben.