De Roda-lunch

Afgelopen zaterdag stond voor de meeste jeugdploegen de laatste zaalwedstrijd op het programma. Voor een de een was het gewoon nog een wedstrijdje en voor de ander stond er nog best wat op het spel.
Speciaal aan deze zaterdag was ook de lunch die klaar stond in de kantine. Om half 12 opende de E1 de Roda-lunch met heerlijke broodjes, met dank aan bakkerij Pater, sappige appels, met dank aan groentewinkel de Moestuin uit Koog aan de Zaan en wat drinken erbij. Voor de ouders was er een heerlijk bakje koffie en zo begon er een gezellige Roda-dag in de sporthal.
De E1 speelde nog even een kampioenswedstrijd, ze waren het eigenlijk al, maar niets is leuker dan in een thuiswedstrijd met veel publiek nog een keer dik te winnen, met 11-3 van AW/DTV, en de bloemen, medailles en natuurlijk taart in ontvangst te nemen. Het was dik verdiend! Nogmaals gefeliciteerd.Ook de andere pupillenploegen hadden zaterdag de smaak te pakken. De F3 won met 17-11 van de Vinken. Dit team laat in de zaal een mooie vooruitgang zien. Net begonnen met korfballen en dan al zo lekker samenspelen. De F2 met 7-14 van Luno. Dan smaken de broodjes nog lekkerder. De D1, na een dipje van een paar zaterdag lieten weer zien dat ze een team zijn en wonnen met 4-6 van Haarlem. De E2 rolde GroenGeel op met 19-3. De E3 had helaas wat meer moeite met GroenGeel. Maar jullie kansen komen straks op het veld weer. En de F2 was al vrij, die zijn zich vast (stiekem) al weer aan het voorbereiden op het veld.

Ook de aspiranten kwamen in actie. Eerst de C1, onze top-meiden-team, er werd lekker rond gespeeld, maar het afronden van de kansen was zaterdag helaas iets minder. Fluks ging na een eindstand van 2-5 er met de punten vandoor. Gelukkig was er daarna een lekker broodje, en nog een, en nog een. De dames en Kjeld en Koen hebben heerlijk gegeten, de schalen waren nagenoeg leeg!
Toen was het de beurt aan de B-teams om aan te treden. Door helaas een aantal blessures bij de B2, konden zij niet compleet het veld in. Maar gelukkig stonden de spelers van de B1 klaar om deze ‘gaten’ in de opstelling op te vullen. Er werden mooie kansen gecreëerd tegen Tempo, maar helaas lukte het niet ze allemaal af te ronde en klonken er heel wat ‘oe’s’ en ‘aaa’s’ in de hal. Met 8-10 helaas niet gewonnen. Hopelijk is iedereen straks op het veld weer hersteld. En kunnen jullie dan weer compleet aan de volgende competitie starten.
Toen de B1, tegen Sporting West, om het kampioenschap. Wat was het spannend. Ook veel kansen, net niet ballen en dan ook nog af en toe een tegendoelpunt. Jullie waren er zo dicht bij, maar het lukte net niet. 8-8 werd het. Teleurstelling en complimenten, want jullie bleven er voor gaan. Geen titel dit keer, wel een troost-puntje-taart. Op naar het veld.
Tenslotte werden de jeugdwedstrijden afgesloten met de kraker Roda A1 tegen OKV. Wie o wie ging er met de winst vandoor. OKV die al (bijna) de gehele competitie bovenaan stond of toch Roda die wel wilde stunten. . .Het was een pittige potje korfbal, niet de mooiste wedstrijd (ook al denkt de Jeugdvoorzitter daar anders over) met de meest tactische momenten maar wel een vol met strijd en doorzettingsvermogen, want dit OKV was te verslaan. En dat deden deze toppers van Ronald ook. Na een klein dipje waarbij OKV iets dichterbij kwam was het toch de Roda A1 die de genade klap uitdeelde en er met 12-9 en de Kampioenstitel vandoor ging!!!! Nogmaals gefeliciteerd! De taart en het drankje gingen er goed in!
Een gezellige geslaagde zaterdag in de Sporthal!
Even een weekje rust voor de meeste ploegen en dan gaan we weer lekker het veld op!

De Jeugdcommissie