De Shooting Stars (De Regenboog) en De Mieren van de Rank winnen Roda Schoolkorfbal toernooi

De Mieren van De Rank. Toernooiwinnaar groepen 5 en 6.

Bij de groepen 5 en 6 was de finale een onderonsje van basisschool de Rank uit Westzaan. De Mieren en de Muizen van de Rank hadden beide hun poules met overmacht gewonnen. Uit de poule wedstrijden hadden beiden het maximale aantal van 12 punten behaald. De terechte finalisten dus. Het gevolg was een spannend en gelijk opgaand duel dat in een gelijkspel dreigde te eindigen. Maar vlak voor het eindsignaal scoorden De Mieren nog een keer waardoor ze de finale met 3-2 naar zich toetrokken.

Bij de groepen 7 en 8 werden er eerst nog halve finales gespeeld. Er waren 3 poules die als winnaar kenden: De Smikkelberen (De Kroosduiker Westzaan), De Shooting Stars (De  Regenboog Assendelft) en De Poema’s van De Rank. Als vierde halve finalist werd toegevoegd het team dat als beste tweede in de poule was geëindigd:  De Beren van De Rank.

De Shooting Stars van de Regenboog uit Assendelft. Toernooiwinnaar groepen 7 en 8.

Uiteindelijk kwamen de Shooting Stars van De Regenboog en De Beren van De Rank in de finale. Beide teams hadden elkaar in de poule wedstrijden ook al ontmoet. De Shooting Stars waren in de poule wedstrijd al met 4-1 de sterkste en dus waren ze ook voor de finale de favoriet. En de Shooting Stars konden met de favorieten rol omgaan want ook in de finale lieten ze zien dat zij de terechte toernooi winnaar (eindstand 3-1) van het Roda schoolkorfbal toernooi zijn.

Het was voor het eerst een 4Korfbal toernooi. Dat betekent voor de spelers geen moment rust. Het is aanvallen, verdedigen en de bal proberen te onderscheppen. De tactiek is vaak de lange diepe bal. Door het hoge tempo in de wedstrijden werd er veel gescoord. De kinderen hadden er veel plezier in en het publiek zag de nodige spectaculaire sprong duels en fraaie doelpunten.