De tegenstanders van Roda 1 (en 2) op het veld

Het competitieprogramma is inmiddels bekend. Een opvallende indeling dit keer. Vier tegenstanders waar we de laatste decennia niet tegen gespeeld hebben. Als we diep in de historie terug gaan komen we HKV Ons Eibernest en Die Haghe tegen. In de glorietijd van Roda waren dat onze tegenstanders. Roda is eind vorige eeuw al terug gezakt uit “de eerste divisie” en nu volgen deze gerenommeerde Haagse ploegen ook. Zou je in Den Haag geen vereniging uit de Korfbal League mogen verwachten? Het is niet aan de redactie om daar een oordeel over te hebben natuurlijk. Feit is dat zowel Die Haghe als HKV/Ons Eibernest beide gedegradeerd zijn vorig seizoen. Een andere Haagse tegenstander is Achilles, als derde geëindigd vorig seizoen in de eerste klas. Een paar jaar geleden nog onze tegenstander in de zaal met Gerald van Dijk. Een andere nieuweling is Hellas ’63, de vereniging uit Nunspeet. Vorig jaar gepromoveerd uit de tweede klas. Hellas ’63 speelt veelal tegen ploegen uit de noordelijke provincies, vandaar dat we deze vereniging niet kennen. Ook nieuw voor ons is Victum uit Houten. Vorig seizoen als derde geëindigd in de eerste klas. A.s. zaterdag onze eerste tegenstander. Een andere nieuwe tegenstander is KIOS uit Nieuw Vennep, vorig seizoen gepromoveerd. Een paar seizoenen geleden hebben we in de zaal tegen ze geoefend en toen maakten ze al een goede indruk. En ten slotte de derby waar de hele Zaanstreek vooruit loopt Roda tegen ZKV. Het afgelopen zaalseizoen hebben we uit gelijk gespeeld en thuis verloren. In de Baderie Cup vorige week hebben we met het kleinst mogelijke verschil van ZKV gewonnen.

Al met al denken wij dat er sprake is van een mooie indeling zonder op dit moment al een favoriet voor de titel aan te kunnen wijzen.

Alle teams nog even op een rijtje:

Achilles

Die Haghe

Hellas’63

HKV/Ons Eibernest

KIOS(N)

Roda

Victum

ZKV

 

De reserve teams hebben dezelfde tegenstanders, alleen geen Hellas’63, maar VEO 3. Voor Roda 2 zeker een zware indeling.

Wij willen de Roda selectie en het nieuwe technische duo bij Roda Ivan Karsters en Michael Bakker veel succes wensen.

Redactie