Door de ogen van een Roda 1 speler

Normaal gesproken ben ik van de lange verslagen met daarin extra veel details over de heenreis, de voorbereiding en noem maar op. Al lange tijd is er geen verslag meer gekomen vanuit de spelersgroep zelf, maar na gisteren vind ik dit weer de hoogste tijd. Ditmaal zal ik het niet gaan hebben over alle bijzaken of over de tegenstander, maar over 1 ding: Teamprestatie.

Wat ik afgelopen zaterdag heb ervaren op het veld, was iets dat de afgelopen tijd nogal eens ontbrak. Alle elementen van een teamprestatie waren aanwezig: Vertrouwen, betrokkenheid, confrontatie, verantwoordelijkheid en als laatste resultaat! Dit was het RODA 1 zoals het altijd zou moeten zijn en zoals we op ons sterkst zijn. Tot de laatste minuut vechten voor iedere bal, doorzetten als de bal aanvallend even niet wilt vallen, verdedigen als een vak en op elkaar kunnen vertrouwen. Juichen bij ieder doelpunt en iedere onderschepping en een juichende en motiverende coach langs de lijn. En wat we zeker niet mogen vergeten, onze trouwe supporters waarvoor een rit naar Zeeland zelfs niet te gek is. Bedankt voor jullie altijd weer fanatieke support langs de lijn! En dan voelt een overwinning, in Zeeland, tegen de titelkandidaat toch extra lekker!

Volgende week tijdens de Reünie ter ere van het 100-jarige bestaan, verzamelen meer dan 150 (oud) Rodianen zich op het RODA complex. Allemaal mensen die de ups en downs van de vereniging hebben meegemaakt. De een heeft met RODA in de hoofdklasse gespeeld, de ander in de tweede klasse. Maar voor iedereen geldt, korfbal is een teamsport en resultaat behaal je alleen met echte teamprestaties. Gisteren hebben wij laten zien dat het RODA 1 van 2018 dit in zich heeft. Nu moeten we zorgen dat we dit vasthouden, dan komt het resultaat vanzelf. Recht Op Doel Af: en dat doen we met zijn allen!

Tot 7 april op het RODA veld, waar wij tijdens de reünie de strijdt aan zullen gaan met oud eerste spelers!

Yoets