Dreigende problemen voor Roda 1 na nederlaag tegen de bijna koploper ASVD 1.

ASVD 1- Roda 1

Daar zit je dan op de tribune tussen de ASVD fans. We hadden nog gehoopt de Roda F-site bij elkaar te plaatsen, maar dat was niet mogelijk zo druk was het in de sporthal in Dronten. Of was dit bewust risicobeleid van de bestuurders van ASVD om de supporters van de gasten zo ver mogelijk bij elkaar vandaan te plaatsen? We gingen met een dunne reservebank naar Dronten. Roda 2 moest om dezelfde tijd een paar kilometer verder op spelen tegen Elburg 2. Daarnaast hadden we grieppatiënten die  nog nauwelijks hersteld in de basis stonden. Gelukkig waren Lars Volkers en Maaike Pitt mee als wisselspeler. Maaike maakte haar debuut als A junior in Roda 1. Ook Lars kwam er even in. Bedankt dat jullie er bij waren. Verder liet een van de spelers zich op de heenreis ontvallen de wedstrijd van volgende week tegen Rapid belangrijker te vinden. Dus met andere woorden daar rijd je dan 90 kilometer voor…!

Het begon goed. Aanvoerder Hidde kreeg bloemen en een tegoedbon voor een bittergarnituur na afloop i.v.m. ons 100 jarig jubileum. Als toeschouwer hoopten wij natuurlijk dat we zouden winnen want dan smaken die bitterballen een stuk beter. Een zeer gastvrij gebaar van ASVD overigens. Hulde!

Maar daar hielden de cadeautjes van ASVD wel mee op. Onze start was flitsend met twee fraaie treffers van Hidde: 0-2. Maar toen nam ASVD het initiatief over. De ploeg was in de aanvallende en verdedigende rebound sterker, de combinaties waren verzorgder en sneller en de afronding was beter. ASVD kreeg een stuk of vijf vrije ballen: 100 % score van hun dames! Bij 12-7 leek er een keerpunt te komen, waar we het anders voor de rust weggeven, kwamen we nu via twee keer Jelmer en twee keer Kees op een 13-10 ruststand; alles leek nog mogelijk.

Halverwege de tweede helft werd het zelfs: 16-14. Daarna ging het volledig mis. Het leek wel of we te geforceerd de gelijkmaker wilden maken. In plaats van de 25 seconden regel, leek de 5 seconden ingevoerd! Alles werd geschoten afvang of geen afvang. Als er werd aangegeven, bij enkele kansrijke doorbraken van Roda, was de aangeef veel te statisch en werd deze afgetroefd door de tegenpartij. Weg kans. De laatste tien minuten zat er geen enkele lijn meer in het spel. Eindstand 24-16. We zullen er verder het zwijgen maar toe doen en er van uitgaan dat dit een goede wake up call is voor de 4 punten wedstrijd tegen Rapid. Er zal met name aanvallend veel slimmer en beweeglijker gespeeld moeten worden, met snelle combinaties en kijken of de posities goed zijn ingevuld.  Kijken naar wie de vorm van de dag heeft en die speler in stelling brengen die het meest kansrijk is. Veel werk aan de winkel voor team en trainers!

Rapid en Revival hebben beide verrassend gewonnen tegen ploegen uit het linker rijtje en Roda is allerminst veilig en we gaan nog een spannend competitieslot tegemoet.

De statistieken: Jelmer (5), Hidde (4), Jane (2), Kees (2), Liselotte, Sandy en Yoets (1).