Droomstart coach Geert!

Afgelopen zaterdag vond in de 5 mei hal in Leiden een ware thriller om degradatie plaats tegen Crescendo, althans dat dachten we vooraf. Iedereen die niet in de sporthal aanwezig was, is namelijk een grote vuurwerkshow misgelopen. Na een gemiste afslag kwam een deel van het team wat later aan in de verlaten sporthal. Positief hieraan was wel dat coach Geert de tactieken van de tegenstander af kon luisteren en die waren veelbelovend: vanaf het begin vol erin knallen. Helaas was er weinig knallends aan de twee Crescendo doelpunten voor rust. 

Aan onze kant viel alles dit keer op z’n plek: we wisten twee helften allemaal goed te spelen, alles wat Rebecca en Cathy schoten veranderde in goud, Geert was voor het eerst bij een bespreking EN Yoena had dit keer haar volledige tenue mee. Maar winnen doe je natuurlijk niet alleen door te scoren. De credits gaan daarom ook zeker naar de afvangkunsten van Yoena, Dennis, Koen en Wouter, waardoor de dames veel voor het schot konden aanleggen. Maar ook het verdedigende werk van onze heren, de assists van Arjan en Suus, de 10 minuten invalbeurt van Selmer die hij verzilverde met een goal en het spelen van Anne terwijl ze eigenlijk ziek was, mogen zeker niet vergeten worden. Andere leuke bijzaken die zonde zijn als je ze gemist hebt: snoeihard blok van Rebecca (dame schoot daarna maar niet meer), het vrijworstelen om de bal van Arjan en Cathy met een Crescendo heer en invallers van Crescendo die geen indruk maakten.

Al mistten we wel onze Speedy Gonzalez Quincy en de moves van Bert tijdens de bespreking, Geert is vandaag met vlag en wimpel geslaagd voor zijn Roda 3 coachbeurt. Een 9-19 overwinning zet ons nu op de ‘best of the rest’ 6e plek, handhaving dus! En aangezien ook dit bij een verslag hoort: Cathy 7, Rebecca 6, Wouter 3 en Selmer, Dennis en Arjan 1.