DTS A1 – Roda A1

We vertrokken zaterdag om 11 uur. Er was even stress dat er te weinig auto’s zouden zijn, maar zoals altijd waren er toch te veel. Na een klein uurtje rijden tussen de bollenvelden kwamen we in Enkhuizen, de thuisbasis van DTS. Een van onze geduchte concurrenten (voor de 2e plaats). Van de voorgaande drie wedstrijden werden er twee gelijk gespeeld (13-13 en 15-15). De thuiswedstrijd in de zaal werd wel beslist met een 16-15 winst. Bij afwezigheid van de vaste reporter komt het verslag deze keer vanaf het veld.
In de aanval staan Jonne, Remco, Ilse en Naomi. Het verdedigende vak bestaat uit Koen, Quincy, Anne en Yoena, omdat dit vak vorige week zo goed had gepresteerd. Deze keer hadden we geen wissels dus vulde de dug-out zich met supporters.Onze normale trukendoos is beperkt, omdat er op een klein veld gespeeld word. Het is even wennen, maar Jonne weet snel de korf te vinden en zet Roda op een 0-1 voorsprong. Hierdoor wordt DTS wakker geschud en maakt er snel 3-1 van. Als de tegenstander van Naomi even niet oplet zorgt zij voor de 3-2. Verdedigend hebben we wat moeite waardoor DTS er weer een doelpunt bij kan tellen (4-2). Aanvallend gaat het goed en Quincy weet weer een puntje dichterbij te komen (4-3). DTS heeft zijn antwoord klaar (5-3) en zo wisselen we weer van vak. Hierna hebben we een beetje onze draai gevonden in het kleine veld en scoort Remco twee keer (5-5). Koen weet van afstand ook de wind te compenseren en legt 5-6 er in. Quincy maakt een strafworp af en we staan zelfs 2 punten voor (5-7). Het gaat een tijdje gelijk op en terwijl Jonne en Quincy raak schieten, schiet DTS er ook twee raak (7-9). Hierna kan DTS zelfs gelijk komen tot 9-9. Terwijl je natuurlijk nooit mag zeggen dat de scheidsrechter het mis had, was deze scheidsrechter wel redelijk streng. We krijgen voor de rust nog twee strafworpen tegen (11-9), waardoor we onze voorsprong helemaal kwijt raken.
In de rust proberen Ilse en Remco een nieuw trucje te plannen, maar dit komt niet helemaal over. Toch kunnen Jonne en Ilse de stand gelijk trekken (11-11). Quincy weet weer een strafworp te benutten (11-12). DTS geeft zich niet gewonnen en maakt er 12-12 van. Remco heeft een hoekje gevonden waar hij zuiver kan schieten en staan we weer voor (12-13). Het is duidelijk dat we nu de beslissende fase van de wedstrijd in gaan en beide teams zijn niet bereid te verliezen. DTS weet met twee goals zich weer op voorsprong te brengen (14-13). De aanval heeft het moeilijk, maar Koen weet uiteindelijk de 14-14 erin te schieten. DTS krijgt een strafworp, maar de scheidsrechter is consequent en wij krijgen er ook een (15-15). Quincy weet ons even op voorsprong te brengen (15-16), maar DTS geeft nog niet op (16-16). Een DTS-dame valt op de grond en heeft een adem pauze nodig waarna, onder luid protest, wij een spelhervatting krijgen. Remco benut deze kans en zo staan we weer op een 16-17 voorsprong. DTS maakt een eindsprint en komt tot voorsprong (18-17). Quincy maakt het in de laatste zenuwslopende seconden weer gelijk (18-18). DTS weet weer een schot tussen de verdediging door te krijgen (19-18). De wedstrijd lijkt beslist, maar Remco kruipt weer in zijn hoekje en maakt de 19-19. Er wordt goed verdedigd aan beide kanten en dan fluit de scheidsrechter af. Wederom met een gelijk spel.
Speler in het veld