E1 team van de week

Dat je niet altijd hoeft te winnen om een topteam te zijn dat bewijst dit bijzondere vijftal. In de competitie is de tegenstand te pittig maar ze laten zich hierdoor niet ontmoedigen. Met plezier, doorzettingsvermogen en vooral een heleboel enthousiasme gaan ze iedere wedstrijd weer vol aan de bak. Meer dan terecht dus dat dit team deze week in de “schijnwerpers” staat als  Team van de week! Eefje, Jacob, Larissa, Teresa en Thijs. Vijf spelers met uiteenlopende talenten. Vliegensvlug, razendsnel, vrijlopen, zuiver schieten en de boel achterin goed op slot houden. Het zit er allemaal in en dan hebben ze er ook nog eentje die dat doet met een pinpas in zijn achterzak 😉.

Roda 1 speelt zaterdag a.s. een streekderby tegen ZKV en dat zou wel een hele spannende wedstrijd kunnen worden. In december speelde de twee teams een gelijkspel na een wedstrijd waar de winst voor Roda in zicht was maar in de laatste fase uit handen werd gegeven. De teams zijn aan elkaar gewaagd en dit keer gaat Roda natuurlijk wel voor de winst. De E1 zal vanaf de kant proberen om “the winning mood” erin te brengen. In ieder geval zullen ze van zich laten horen op de trommels en leveren ze vast een positieve support. Om jullie een indruk te geven van de samenstelling van dit topteam, hierbij een voostelrondje (geschreven door de trainers en spelers zelf):

Eefje: ik vind korfbal leuk omdat het een teamsport is. Ik vind dat we goeie trainers hebben en een goeie coach. Ik ben het best in aanvalle. Ik heb een leuk team en dat maakt het ook leuker het korfballen. Groetjes, Eefje.

Jacob: ik hou van korfbal omdat het een snelle sport is en je veel moet rennen. Aanvallen vind ik het leukst want dan kun je scoren. Het liefst zou ik altijd willen winnen maar als we verliezen ga ik gewoon iets in de kantine pinnen.

Larissa: ik vind het leukste aan korfbal, dat je samen in een team speelt en met elkaar moet samenwerken. Ik kan hard rennen, voordat je het weet, ben ik aan de andere kant van het veld. Ik vind aanvallen leuk, omdat je dan moet vrijlopen. Ik speel liever in de zaal, want het is buiten koud. Groetjes, Larissa.

Teresa: mijn naam is Teresa, ik speel bij Roda in de E1. Ik ben met korfbal begonnen omdat ik met schoolkorfbal had meegedaan en dat heel erg leuk vond! Wat ik vooral leuk vind aan korfbal is met kinderen samenspelen. Verdedigen vind ik erg leuk om te doen en daar ben ik ook best goed in. Ons team is super want we hebben het heel gezellig samen.

Mijn naam is Thijs Krijgsman. Ik vind korfballen een superleuke sport! Vooral het aanvallen en het scoren vind ik erg leuk. Ik heb een mooie korf in de tuin dus daar kan ik mooi op oefenen. Behalve korfballen vind ik voetballen en vissen met mijn vrienden ook erg leuk!

Daan en Celeste: de E1 is een erg leuk team om te coachen, ze zijn vaak heel fanatiek en enthousiast. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, waar de 1 weer heel goed kan aanvallen is de ander weer beter in verdedigen, zo vullen ze elkaar aan! Wij als trainers zijn dan ook heel trots op het doorzettingsvermogen, ondanks dat er verloren wordt, blijven ze positief en enthousiast om toch elke week weer te trainen en te spelen.

Als team van de week staan deze kanjers zaterdag a.s. om 16.30 uur in de spotlight in topsportcentrum De Koog. Samen met Roda 1 geven ze het startsein voor een mooie, spannende wedstrijd tegen ZKV. Teresa neemt namens de E1 de doorloopbal. Superspannend maar superleuk voor dit jonge talent en het wordt nog leuker als de sporthal goed gevuld is en jullie haar en Roda komen aanmoedigen. Het beloofd een mooie sportmiddag te worden dus zorg dat je erbij bent!