E2 Team van de week

Thies, Tom, Jip, Damian, Anne, Zoë en Nienke. Onthoud deze namen want dit zijn de korfbalsterren van de toekomst! Deze week is de E2 team van de week. Dat wordt een feestje zaterdag want dit vriendenteam heeft altijd lol samen. In het veld wordt er natuurlijk hard en serieus gewerkt maar ondertussen hebben ze vooral ook veel plezier met elkaar. Zaterdag a.s. laat de E2 van zich horen vanaf de tribune bij Roda 1. Als de spelers van de E2 net zoveel talent hebben voor trommelen als voor korfbal dan moet iedereen alvast de oordopjes klaarleggen.

Deze ploeg heeft een uitgebreid team van trainers en coaches om zich heen verzameld. Het lijken bijna wel profs. Maaike, Joris, Mariska en Mia zijn wekelijks druk met de ontwikkeling van deze talenten. Zij verzorgen samen de training en coaching. Maaike appt mij met trots: “De E2 zit in een zware poule en toch blijven ze enthousiast en gemotiveerd. Het is een topteam om te coachen/trainen”!.

Ik heb de spelers gevraagd naar wat zij leuk vinden aan korfbal en waar ze goed in zijn. Dat gaf mooie reacties en laat zien hoeveel plezier en ambitie er in dit team zit.

Anne: “Ik ben goed in vrijlopen en passen Korfbal is een leuke sport omdat je het samen met anderen speelt”.

Thies: Thies zijn specialiteit is het afstandschot (soms wel eens van te ver maar dan nog vliegen ze er regelmatig in). Hij vindt dat hij al goed met links en rechts kan gooien. Het leukste aan korfbal vindt hij dat er jongens en meisjes in een team zitten. Later wil hij in het Nederlands korfbalteam spelen.

Tom heeft samen met Jip en Thies in de kerstvakantie meegedaan met een clinic van de Korfbalstars. Dat was superleuk en leerzaam! Tom is een betrouwbare kracht in het veld. Hij onderschept lekker wat ballen en pikt zijn doelpuntjes mee.

Damian: “Ik hou van buiten spelen, computeren en lezen. Ik vind korfbal leuk omdat je in een team speelt en toevallig zitten wij met allemaal vrienden bij elkaar”.

Jip: “Ik vind het leuk dat al mijn opa’s en oma’s hebben gekorfbald en ik speel nu in de E2. Dat vind ik heel erg gezellig omdat ook mijn vriendjes en vriendinnetjes in dit team zitten. Ik ben goed in aanvallen en in het onderscheppen van de bal. En ik hoop dat Roda 1 wint”.

Zoë: ik vind bijna alles leuk aan korfbal. Door mijn goede conditie lukt het mij vaak om mijn tegenstander moe te maken, waardoor ik lekker vrij kan lopen. Ik begin al aardig goed te worden in doorloopballen”.

Nienke is de nieuwste aanwinst van de E2. Ze is dit seizoen gestart met korfbal en doet al erg goed mee. Verdedigen is haar sterkste kant. Nynke is lekker fanatiek en in de aanval maakt ze mooie schijnbewegingen. Ze traint hard om nog beter te worden in het scoren en het maken van een mooie doorloopbal.

Een team om in de gaten te houden de komende jaren. Ze hebben het pittig op dit moment in de competitie maar gaan er toch iedere wedstrijd vol tegenaan. De winst binnenhalen dat is bijna niet te doen. Gelukkig weten ze zich daar goed overeen te zetten en dat toont dat zij mentaal echte bikkels zijn. Zaterdag staat dit sterrenteam samen met Roda 1 in de “spotlight”. Ze verdienen een goed gevulde tribune dus allemaal van de bank afkomen en lekker op de bank in topsportcentrum de koog! Genieten van een mooie wedstrijd van Roda 1 en natuurlijk Jip aanmoedigen die namens de E2 de doorloopbal mag nemen. Dat wordt een enorme uitdaging want voor een E speler is de korf van Roda 1 wel heel erg hoog. Onder het mom van “niet geschoten, altijd mis” gaat Jip de poging wagen en wie weet…………………Jip heeft er in ieder geval heel veel zin in en gaat deze week nog even flink oefenen.

“Best things in life are free”: zo ook de wedstrijden van Roda 1. Kom dus zaterdag a.s. gezellig naar topsportcentrum de Koog en geniet van een mooie korfbalmiddag en deze jonge korfbalstars. Om 15.25 gaat Roda 1 van start maar kom iets eerder anders mis je misschien de doorloper van Jip.