E3 team van de week & Elise Gort jeugdtopper van de week

Alweer de laatste thuiswedstrijd van het binnen seizoen voor Roda 1. Het wordt een pittige afsluiting want Roda moet zaterdag a.s. tegen de koploper Valto. Gelukkig hebben we ook deze laatste wedstrijd een topteam langs de kant zitten die Roda gaat aanmoedigen met het nodige tromgeroffel. Deze week is de E3 jeugdteam van de week en deze jongens en meiden zijn dus aankomende zaterdag de sfeermakers in de sporthal. Daniek, Ellen, Kayleigh, Sander, Tom, Chris en Gijs (staat niet op de foto) vormen samen dit topteam. Ieder met zijn of haar eigen talent en samen de zijn ze een goede mix. Al hebben ze het moeilijk in de competitie, ze gaan er altijd voor, strijden voor iedere bal en worden iedere week een beetje beter. Samen met Elise Gort van de D1 staat dit team zaterdag a.s in de schijnwerpers. Elise is een van onze jeugdtalenten uit de D1. Een talent met een groot portie spelinzicht en een speelster die altijd 100% inzet laat zien. Elise is zaterdag de jeugdtopper van de week en mag de doorloopbal nemen. Elise heeft er veel zin in om als laatste dit seizoen een poging te mogen wagen. We hopen natuurlijk dat haar doorloopbal erin gaat maar belangrijker is dat zij lekker geniet van haar moment in de “spotlight”. De E3 en Elise zullen daarna langs de kant Roda 1 aanmoedigen. Met de trommels zullen ze van zich laten horen en iedereen zal weten dat zij deze week het team en de jeugdtopper van de week zijn

Een voorstelrondje voor wie deze spelers nog niet kent (geschreven door de spelers, ouders en/of de  trainer/coach):

Elise (jeugdtopper van de D1):

Ik ben Elise Gort, ik ben 10 jaar en woon in Westzaan. Ik zit op school in Amsterdam op de Bonkelaar. Mijn hobby’s zijn dansen en zingen. Ook kijk ik graag naar Youtube filmpjes. Ik zit sinds de kangoeroes op korfbal en inmiddels speel ik in de D1. Ik vind korfbal een superleuke teamsport maar wij hebben dan ook een heel leuk team! Ook ben ik al vele seizoenen heel blij met onze trainers. Ik vind zelf dat ik goed ben in verdedigen. Van mijn ouders hoor ik terug dat ik inzicht heb en altijd heel actief meedoe in het spel. Ik vind het spannend dat ik de doorloper mag nemen en ik hoop natuurlijk dat hij raak zal zijn. Groetjes, van Elise.

En dan de spelers van de E3:

Sander:  Sander vindt korfbal erg leuk. Hij is de kleinste van het team maar kan snel rennen en goed vangen. Ook kan hij goed strafworpen nemen. Hij is heel fanatiek en wil graag winnen. Helaas lukt dat met de E3 nog niet zo goed maar ze gaan wel steeds beter spelen. Sander blijft oefenen en hoopt dat ze snel weer een keer gaan winnen.

Daniek: Daniek speelt al sinds de kangoeroeclub bij Roda. Nu speelt ze samen met een topploeg in de E3 en gaandeweg worden ze steeds meer een eenheid. Daniek heeft vaak geen zin in de training maar eenmaal aangekomen in de zaal is ze meteen fanatiek bezig en heeft ze een hoop plezier!

Ellen: hallo, ik ben Ellen en ik speel nu al bijna twee jaar korfbal. Ik ehb korfbal ontdekt door schoolkorfbal onder leiding van Jelmer. Ik vind het leuk om met ons team te spelen en ben in het spel steeds beter aan het worden. Ik probeer altijd als Roda de bal heeft, dat ik snel weg ben om de bal snel richting de korf te krijgen. Ons team helpt mij dan weer om samen een doelpunt te scoren

Tom is altijd enthousiast en vrolijk en staat altijd met veel inzet en plezier te spelen.

Kayleigh heeft zich sterk ontwikkelt het afgelopen seizoen. Haar schottechniek gaat iedere week vooruit en daarmee lukt het haar steeds vaker om raak te schieten.

Gijs is de nieuwste aanwinst van de E3 en past zich snel aan. Hij speelt al supergoed en gezellig mee met de rest.

Chris: Wat Chris leuk vindt aan korfbal is het samen spelen en de spelletjes bij de training. Hij is goed in het gooien van verre allen en in het verstoren van het spel van de tegenstander.

Mia (trainer): Dit is mijn 2e jaar als trainer van de E3 en de eerste keer dat ik mijn eigen team heb in mijn eentje. Ik vind het een superleuke ploeg om te trainen. Ze hebben het wel eens moeilijk tijdens wedstrijden maar ze worden met de week beter. Ik ben hartstikke trots op dit team en als ze zo door komen gaan dan komt het helemaal goed!

Kom deze laatste thuiswedstrijd van het binnen seizoen naar de sporthal om de E3, Elise en Roda 1 te zien stralen. Roda 1 zal alles uit de kast moeten halen tegen de koploper en kan dus wel wat extra support gebruiken. De wedstrijd start om 16.30 uur in Topsportcentrum de Koog. De jeugdtoppers van de E3 en Elise lopen op met de toppers van Roda 1. Daarna neemt Elise de doorloopbal.

Al wordt het moeilijk voor Roda 1 toch rekenen wij op een mooie wedstrijd met veel punten voor de thuisploeg. We hopen dat ook deze laatste wedstrijd de tribunes weer goed gevuld zijn. Elise en de E3 zijn er klaar voor en hebben er zin in. Zij zien jullie graag zaterdag a.s. in de sporthal. Tot dan!