Een bericht van de ‘veilingnotaris’

De veilingavond was een groot succes!! Net als 5 jaar geleden zat ik naast onze veilingmeesters, op het mooiste plekje van de zaal. Want hoewel ik vanaf hier geen biedingen kon doen, had ik alle kopers goed in beeld en dat leverde leuke taferelen op.

Roda jubileumveiling

Soms werd er ontspannen geboden, andere keren liep de spanning op. In de zaal een mooie mix van ondernemers en Rodianen, die onze club allemaal een warm hart toedragen. Uiteindelijk kwam vrijwel elk kavel voor een onverwacht hoog bedrag onder de hamer. Top-kavels werden:
1. De advertentie in de Zaankanter. Deze leverde – net als 5 jaar geleden – flink wat op, € 625,00.
2. De fotopresentatie van Rick Kemna. Er werd € 550,00 voor betaald.
3. De Edammer-kaas. Deze gaat Gerrit Jan Kat hopelijk goed smaken! (€ 475,00)
4. Het schitterende (op en top Zaanse) schilderij van Jari Kemna. Koe, watertoren, wolkenlucht. Piet Riet is de trotse nieuwe eigenaar (€400,00).
5. Het huiskamerconcert van “Jellie”! Hierop werd flink geboden. Pettinga en consorten legden er uiteindelijk € 380,00 voor neer!
6. De VIP behandeling bij VVV Westzaan. Age Knossen jr. gaat als VIP naar het voetbal (en hij had daar maar liefst €350,00 voor over).
7. Het Music-Journey feestje! Dit feestje kwam voor het mooie bedrag van €350,00 onder de hamer.
8. Het etentje met Robert Luttik. Alexander was bereid € 300,00 te betalen voor een diner met zijn oud-trainer.

De veilingmeesters

Het is natuurlijk onmogelijk om alle 60 kavels te vermelden. Maar een speciale vermelding verdienen toch wel Caspar en Felix Koekkoek die met twee grote dozen Donald Ducks naar huis gingen! Geert en Jos, die hun lengte in leverworst kochten. Het prachtige Zaanse Spinnetje (gemaakt door Gert Volkers), dat bij Mariska op het schuurtje komt en de 5 pakketten BEKA-vlees die in totaal maar liefst € 750,00 opleverden. En dan de appeltaarten van Ingrid, die als warme broodjes gingen…

Er werd flink in de club geïnvesteerd en de portemonnees werden zeer royaal getrokken!
Dit heeft de teller doen oplopen naar het fantastische bedrag van (ongeveer)  € 11.000,- ! Bestemd voor de financiering van de jubileumactiviteiten voor het 100 jarig bestaan volgend jaar

Iedereen bedankt voor de aangeboden kavels en de fantastische biedingen! We zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar foto’s van de geïnde kavels! De leverworst, het kinderpartijtje, etentje bij Milco & Irene, jeu de boules op de camping, volle boodschappentassen bij de DEKA-markt, een minuut winkelen bij de COOP, selfie vanuit de sportschool, je nieuwe coupe na een knipbeurt bij SNOEI, BBQ met BEKA-vlees….. Alle foto’s kunnen gestuurd worden naar mariekesteenhoek@gmail.com en die krijgen dan natuurlijk een mooie vermelding op de Roda site en in de Roda Nieuwsflitsen

Marieke

P.s. Van de veilingopbrengst gaat 10% naar het nationaal Jeugdsportfonds voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten.