Elburg 1- Roda 1: 12-15

Het op de eerste plaats staande Roda moest tegen het op de voorlaatste plaats staande Elburg. Op papier misschien een niet al te moeilijke wedstrijd maar Elburg is een team dat voor verrassingen weet te zorgen door vorige week een van de koplopers te verslaan. Roda was gewaarschuwd. Dus een ruime reservebank met dank aan Ronald van de A1 met Nynke, Ilse en Remco. En in de tweede helft kwamen daar nog bij  Age jr. met de Roda 2 spelers Sharon, Tara en Lars. Top dat jullie erbij waren. En dan nog de geblesseerden die er niet bij konden zijn Marcel Buijs, Siebe Kelder en Jari Kemna. De laatste liep een lelijke enkelblessure op met Roda 2. Beterschap allemaal!

Kees scoort de 2-2 tegen Elburg

Dan naar de wedstrijd die als kijkspel wat tegenviel, maar de spanning vergoedde veel. De opening was voor Elburg. Maar na de 2-2 gelijkmaker van  Kees uit een stafworp (zie foto) zet Yoets ons voor het eerst op voorsprong. Die voorsprong konden we tot de rust vasthouden: 5-6. Na de pauze hadden we windvoordeel, maar het was Elburg die de stand gelijk trok en zelfs 2 maal op voorsprong kwam op 8-7 en 9-8. Hidde maakte de gelijkmaker en Kees zette ons met een zeer fraai eenhandige doorloopbal voor het eerst weer op voorsprong (9-10). Via Nadine liepen we uit naar 9-11. Maar bij 12-12 had Elburg de stand weer gelijk getrokken. Elburg heeft de nodige lengte in de ploeg zowel aan dames als herenkant waardoor we te vaak de aanvallende rebound kwijt raakten en niet in staat waren het beslissende gat te slaan. Bij deze stand werd de non- playing captain van Roda erin gebracht, dit deed de wedstrijd kantelen. Met een aantal mooie intercepties van Ivan in de Roda verdediging kwam Elburg steeds meer onder druk. We hadden op dat moment onze gevaarlijkste aanval voor de korf. Hidde bracht de stand op 13-12 van afstand. Vervolgens kregen we ook nog een stafworp van de goed leidende scheidsrechter.

Te vroeg inlopen, de strafworp mag over.

Maar op dat cruciale moment miste Hidde deze strafworp (in totaal misten we er maar liefst drie door de harde wind) . De scheidsrechter liet hem echter overnemen vanwege te vroeg inlopen van de Elburg heer, goed zichtbaar op de foto. Vervolgens ging teamgenoot Jelmer hem nemen en die scoorde ondanks de harde wind en de spanning deze belangrijke 12-14. Met nog een paar minuten te spelen stelde de sterk invallende Ivan de winst helemaal veilig door via een paar één tweetjes met de korf, Elburg ging achter verdedigen, steeds dichter de korf naderend, de beslissende 12-15 te scoren.

De volgende wedstrijd is tussen de nummers een en twee in Westzaan op 6 mei: Roda 1 tegen ASVD/Kwoot 1 uit Dronten. Het begint om 15.30.